Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

37. Περί της φύσεως πολιτικών και στόκων


Ερωτηθείς για το γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών ο  Αθανασίου ,που εκτελεί χρέη υπουργού Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ,απάντησε ως εξής:  «Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι. Εξάλλου και η σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το απαγορεύει. Όταν μιλάει για γάμο, μιλάει για άνδρα και γυναίκα. Αν θυμάμαι καλά είναι το άρθρο 12 ».

Το άρθρο 12 της Σύμβασης Θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λέει το εξής: «Άμα τη συμπληρώσει ηλικίας γάμου ο ανήρ και η γυνή έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται εις γάμον και ιδρύωσιν οικογένειαν συμφώνως προς τους διέποντας το δικαίωμα τούτο εθνικούς νόμους».
Φυσικά δε μιλά για απαγόρευση . Απλά όταν υπογράφτηκε , πριν 65 χρόνια, οι επιστήμες δεν είχαν τις σημερινές γνώσεις. Βάσει αυτής της σύμβασης ιδρύθηκε το Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ναι , αυτό που καταδίκασε τη χώρα μας ,γιατί αρνείται να επικυρώσει το δικαίωμα ομόφυλων  ζευγαριών να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης, όπως βεβαιώνει και ο κατεξοχήν αρμόδιος για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Και οι στόκοι δημοσιογραφούντες δεν τον ρωτούν : Αν απαγορεύει η σύμβαση το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, γιατί  τόσες χώρες τον υιοθετούν και τον αναγνωρίζουν; Παρανομούν; Ή μήπως παρανομεί η χώρα μας και γι ‘ αυτό εξάλλου καταδικάζεται;

Και συνεχίζει ο Αθανασίου, προσβάλλοντας λαούς  και κυβερνήσεις ,λέγοντας: «Είμαστε μια χώρα η οποία  σέβεται την φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία ο γάμος».




Και  πάλι δε ρωτούν οι στόκοι το αυτονόητο : 

"Η Γαλλία , η Ισπανία, η Ισλανδία , το Λουξεμβούργο, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία , η Πορτογαλία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, η Δανία , η Φινλανδία , δεν σέβονται τη φύση του ανθρώπου"; 

 
Τι  μήνυμα στέλνεται όμως ουσιαστικά, από αυτό το απύθμενο καραγκιοζιλίκι ;
-«Εμείς, ελληνορθόδοξοι, κανονικοί , ψηφοφόροι μας , δεν τον θέλουμε το γάμο των ανώμαλων .Πρέπει όμως, να ψηφίσουμε το σύμφωνο συμβίωσης, γιατί  μας πιέζουν οι εξαποδώ, οι παραφύσιν ευρωπαίοι. Γι αυτό μην ψηφίσετε τα ξαδερφάκια μας τους χρυσαυγίτες. Κι εμείς εξίσου ρατσιστές και φασίστες είμαστε».

Εν κατακλείδι: Το σύμφωνο συμβίωσης έρχεται. Εξάλλου ποτέ δε συζητιόταν τόσο. Αναρωτιέμαι όμως , πώς θα αντιδράσουν οι ευρωπαικές χώρες , για τις απόψεις Αθανασίου , περί της φύσεως του ανθρώπου, την οποίαν προφανώς δε σέβονται ,για να παντρεύουν ομόφυλα ζευγάρια... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: