Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

38. A society perverted



 
Η παρέα πήγε για καφεδάκι  στην παραλία, μιας και μετά από πολλές μέρες  βροχής ,η λιακάδα επιτακτικά  καλούσε να βγουν από τα καβούκια τους .

Ήρθαν τα ροφήματα και εν μέσω αστεϊσμών έρχεται και η ώρα του κουτσομπολιού. Η πληροφοριοδότρια της παρέας αποκαλύπτει τα συνταρακτικά γεγονότα : «Τα μάθατε για την τάδε; Ο άντρας της την παράτησε κι έφυγε με έναν Άγγλο! Τον ερωτεύτηκε!Μα κι αυτή δεν καταλάβαινε πως είναι  ένας διεστραμμένος πούστης; Αφού του φαινόταν! Ούτε δυο χρόνια παντρεμένοι !»

Άλλοι  ρωτούσαν τι έγινε, άλλοι πώς το αντιμετωπίζει η εγκαταλειμμένη σύζυγος , αν έχουν παιδιά και τα λοιπά. Έτσι για να περνά η ώρα, σχολιάζοντας τη ζωή των άλλων , όπως είθισται στην επαρχία. Φυσικά δεν έλειψαν σχόλια , για το πόσο επιρρεπείς είναι στο σεξ οι gay ,για το πόσο αφελής  ήταν η σύζυγος , που παντρεύτηκε έναν τοιούτο κι άλλα τέτοια.

Βρίσκομαι  εδώ ελάχιστα και δεν ξέρω  πολλά πρόσωπα. Ακούγοντας όμως την πληροφοριοδότρια , διαπίστωσα πως μιλά για κάποια που ξέρω . Ή μάλλον γνώρισα μία πλευρά της ένα βράδυ από κείνα, που δε με πλησιάζει ο Μορφέας. Ένα βράδυ σκοτεινό που απομακρύνθηκα χαμογελώντας  ,σαν  πέρασα δίπλα από ένα αμάξι αραγμένο στην παραλία , μες στο οποίο δυο γυναίκες έκαναν έρωτα. Η μία ήταν η εγκαταλειμμένη σύζυγος. Ένα μήνα σχεδόν πριν …την εγκατάλειψη.

Εμπάση περιπτώσει το περιστατικό ήταν αφορμή να επικοινωνήσω με φίλο gay , που πριν κάτι χρόνια είχε προτείνει να κάνουμε λευκό γάμο , να αναθαρρήσει η κακομοίρα η μάνα του , και να πάμε να ζήσουμε σε πόλη της Πελοποννήσου. Τον είχα ρωτήσει τότε: «Κι αν ερωτευτώ; Πώς θα αντέξει η μάνα σου, που η νύφη το ‘σκασε με γυναίκα;» Ακόμη δε βρήκε λεσβία νύφη για τη μάνα του ο φίλος...ευτυχώς.

Η ελληνική κοινωνία μπορεί να προσφέρει αστείρευτο υλικό από παρόμοια συμβάντα για  χρονογράφους, ψυχαναλυτές και κοινωνιολόγους. Γι αυτό είναι απαραίτητη η σεξουαλική αγωγή ,αν είναι δυνατόν από το νηπιαγωγείο. Η υποκρισία, οι θεατρινισμοί  και οι λευκοί γάμοι μεταξύ  gay αντρών και λεσβιών, δε λύνουν το πρόβλημα. Ο κόσμος –και βάζω όλους μας μέσα- πρέπει να απαλλαγεί από το φόβο , που προκαλεί η άγνοια.

Εν τω μεταξύ αναμένω, δίχως να εκφράζω ηχηρά τις σκέψεις μου , την επόμενη αναμετάδοση συνταρακτικών περιστατικών από την πληροφοριοδότρια , που θα λέει πως η "εγκαταλειμμένη σύζυγος  δεν ήταν παρά μια  διεστραμμένη πλακομούνα ,που το ‘σκασε με την κουμπάρα της"…

Δεν υπάρχουν σχόλια: