Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

44. αντί ανασκόπησης(1)


Ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών αναγνωρίστηκε σε αρκετές χώρες .Θεωρώντας πως τόσο ο γάμος, όσο και η περαιτέρω δικαίωση lgbt αιτημάτων θα γενικευτεί ,επιχειρώ να ερμηνεύσω γιατί , αφού αναφερθώ συνοπτικά στην έως τώρα πρόοδο.

Οι ΗΠΑ καλπάζουν. Πανεπιστημιακές έρευνες διαπιστώνουν πως η ψυχική υγεία και τα επιτεύγματα παιδιών ομόφυλων ζευγαριών, δεν διαφέρουν από εκείνα των ετερόφυλων. Η βιομηχανία θεάματος που επηρεάζει  όλο τον πλανήτη ,προβάλλει φιλμς και σειρές με πρωταγωνιστές ομόφυλα ζευγάρια, που έχουν και παιδιά. 

Η Ευρώπη προχωρά .Παρόλη τη διαφορά κουλτούρας και νόμων μία μετά την άλλη οι χώρες θεσμοθετούν το γάμο .Βήματα προόδου έκαναν Καναδάς , Βραζιλία , Αργεντινή , Νέα Ζηλανδία και γενικότερα χώρες, όπου υπάρχουν κοινωνίες πολυπολιτισμικές, οικονομίες ανταγωνιστικές και διακριτοί ρόλοι κυβέρνησης και εκκλησίας.
Σε εκκλησίες που επηρεάζουν δυτικές κοινωνίες διαφαίνεται επίσης αλλαγή. Οι καθολικοί ψελλίζουν λέξεις περί δικαιωμάτων, οι Προτεστάντες τελούν γάμους, ο ηγέτης των Βουδιστών αποδέχεται γάμους ομοφύλων και τέλος κάποια ιουδαϊκά δόγματα δέχονται την εξέλιξη και τελούν και θρησκευτικό γάμο. 

Συμπέρασμα : Όπου εξουσίες και συλλογικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε επαφή με την  πραγματικότητα, ξεπέρασαν εμπόδια που εκπηγάζουν από αντιλήψεις ,δίκαιο και παραδόσεις αιώνων.

Προοπτική : Με πολιτικές πρωτοβουλίες σύντομα θα αναγνωριστεί δικαίωμα γάμου και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και σε  Ισραήλ, Ιαπωνία και Κίνα. Εξαίρεση θα αποτελέσουν ισλαμικές χώρες και κάποιες της ορθοδοξίας.
ζευγάρια στην Καλιφόρνια, 2013

Ερμηνεία : Μα τόση πρεμούρα κυβερνήσεων ακόμη και συντηρητικών για αναγνώριση γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια;  Μήπως υπάρχει «gay agenda σιωνιστών που θέλουν καταστροφή  της κοινωνίας;» Μήπως υπάρχει «δικτατορία και lobby των gay που στοχεύει  στη διάλυση του γάμου και της οικογένειας;» Όχι, βέβαια. Σκοπός είναι η χρήση του ίδιου θεσμού κι από ζευγάρια κι οικογένειες , που υπάρχουν ήδη άτυπα στις κοινωνίες μας.
Γιατί όμως; Μήπως γιατί οι αγώνες  lgbt οργανώσεων κι ακτιβιστών ήταν εξόχως αποτελεσματικοί και δικαιώνονται; Μήπως γιατί οι κυβερνήσεις ευαισθητοποιήθηκαν και κατανόησαν αιτήματα της lgbt μειοψηφίας; Ισχύουν κι αυτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: