Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

40. Εσύ ,τι είδους straight είσαι;Σε μικρά νησιά οι επιλογές το χειμώνα είναι ελάχιστες αλλά άμα έχεις καλή παρέα και θετικό εργασιακό κλίμα, ο καιρός περνά σχετικά γρήγορα. Λένε..
 Εγώ πάλι νιώθω πως διακτινίστηκα στο παρελθόν, που έχω γευτεί μόνο διαβάζοντας μυθιστορήματα.
Βγήκαμε τελοσπάντων χτες κι απέναντί μου καθόταν η στριγκ. Έτσι την αποκαλούμε: Στριγκ.  Από το στρίγγλα, διότι έχει ταλέντο στη δημιουργία εντάσεων. Αν συμφωνήσεις μαζί της ,είναι ικανή μετά να διαφωνήσει  και με τον εαυτό της. Κάποια στιγμή ήρθε η σερβιτόρα  , που θυμίζει Hannah Hart και τη συμπαθούν όλοι. Συχνά, έρχεται η κοπελιά της στο μαγαζί , διακριτικά με παρέα, όπως χτες.

Χαιρετηθήκαμε κι ένιωσα το βλέμμα της στριγκ πάνω μου επικριτικό. Διάβαζα τα μάτια της :«Ξέρω ότι είστε λεσβίες». Αλλά δεν ακούστηκε κάτι. Στην παρέα είθισται να τηρείται ένα άγραφο δίκαιο ,τύπου «dont ask dont tell» , τόσο για μένα όσο για τον «ένστολο» gay. Κοντολογίς, δεν είμαστε φίλοι, είμαστε όλοι ελεύθεροι και προσωρινοί εδώ και δεν μιλάμε για τα προσωπικά μας.

 Σε χρόνο ντετέ όμως η στριγκ  με ειρωνικό υπομειδίαμα  είπε: «Εσείς , τι λέτε για το σύμφωνο των ομοφυλόφιλων; Αμ το άλλο; Γονέας άλφα και γονέας βήτα; Λες και δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα». Κοιταχτήκαμε με τον «ένστολο». Ο «νοσηλευτής» δίπλα με χτύπησε στο πόδι και κοιτάζοντάς τον διάβασα ένα νεύμα «μη δίνεις σημασία».
Ψηφίστηκε τελικά; Μπράβο. Μαλακία να πληρώνουμε πρόστιμο ενώ στην Ευρώπη ισχύει παντού», ακούστηκε  τρανταχτά «ο τραπεζικός» και συνεχίσαμε να λέμε ανέκδοτα.

Ακάθεκτη όμως η στριγκ ! Αυτή τη φορά απευθύνθηκε σε μένα : «Αυτή μάλλον θα παίζει το ρόλο του άντρα ,ε;» Κατάπια αμάσητη τη μπουκιά ψελλίζοντας πως δεν κατάλαβα , τι εννοεί. Επέμενε όμως : «Να, αναρωτιόμουν , τι είδους γκαίη είναι».
Ορίστε ;» απάντησα.
Η σερβιτόρα, καλέ. Μάλλον θα είναι ενεργητική στο κρεβάτι ,ε;».
Άναψα  το τσιγάρο μου ,τα λαμπάκια μου και γκάζωσα, όσο κι αν με τσιμπούσε ο νοσηλευτής, για να την αγνοήσω και για να μην ακουστούμε :
«Εσύ ,τι είδους straight είσαι; Από τις υποταγμένες που θέλουν αρσενικό γαμιά και κυρίαρχο ή  παίζεις το ρόλο της αφέντρας; Σ’ αρέσει να σου μιλάνε πρόστυχα ,να σε δέρνουν και να σε παίρνουν άγρια  ή  κρατάς μαστίγιο και δίνεις εντολές να σου γλείψουν τις γόβες; Ή μήπως τελικά απέχεις από το σεξ ;»

 Στο τραπέζι έπεσε άκρα σιωπή  εκτός από τον «δάσκαλο» που γελούσε πνιχτά  βάζοντας το χέρι μπροστά στο στόμα  κι η στριγκ άλλαξε δέκα χρώματα, που σχεδόν σκέφτηκα να τη λυπηθώ. «Μα τι είναι αυτά που λες; Με ποιο δικαίωμα…» πήγε να αντιγυρίσει  θιγμένη αλλά με πρόλαβε και την έκοψε για τα καλά η «μαθηματικός» : «Κι εσύ με ποιο δικαίωμα μιλάς για τη σεξουαλική ζωή άλλων; Αν σε αφορά , ρώτα την ίδια. Εμάς δε μας αφορά».

  

Η στριγκ έφυγε νωρίτερα προφασιζόμενη πονοκέφαλο και συνεχίσαμε τα ανέκδοτα . Στην έξοδο ο «ένστολος» πρότεινε να δούμε μαζί  καμιά ταινία για σήμερα. Με πήγε σπίτι. Όταν καληνυχτιζόμασταν ,  ανταλλάξαμε δυο κουβέντες για το πόσο χάλια είναι σε μικρές περιοχές για μας ,που εργαζόμαστε σε υπηρεσίες και δε μπορούμε ούτε να φλερτάρουμε , γιατί την άλλη μέρα το ξέρουν όλοι.

Κι η  σερβιτόρα που είναι ντόπια ,ακούει τα εξ αμάξης πίσω από την πλάτη της. Μαζεύουν με το κορίτσι της λεφτά για να φύγουν. Έτσι έμαθα. Γιατί εδώ τα μαθαίνεις όλα, δίχως να ρωτάς. Έχει και straight γονείς .Από κείνο το.. πρωτότυπο straight είδος, που θέλει να καθορίζει τη σεξουαλική ζωή άλλων και να τους κατατάσσει σε είδη.

Ο μόνος λόγος που τα  γράφω αυτά, είναι γιατί σκέφτομαι πως εννιά άνθρωποι χτες , μορφωμένοι, και straight τήρησαν σωστή στάση. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Κι αυτό το βρίσκω θετικό. Πράγμα που σημαίνει πως κάποιοι νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι ενημερώνονται και καταλαβαίνουν.Δεν υπάρχουν σχόλια: