Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

127. cult lesbian diva



Το όνομά της δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα. Ίσως επειδή στη χώρα μας δεν είχαμε ανάπτυξη της περφόρμανς των καμπαρέ, με έμφαση στην τέχνη. Στην Ελλάδα τα καμπαρέ κατά τη δεκαετία του ’50 και ’60 συνδέθηκαν με τον αμερικάνικο στόλο και την αμαρτωλή Τρούμπα. Μετά χάθηκαν. Κάποια στοιχεία τους , που έχουν να κάνουν με την τέχνη ενσωματώθηκαν στην επιθεώρηση.
Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αντίθετα , όχι πως η ελευθεριότητα δεν ήταν ένα από τα στοιχεία που χαρακτήριζαν τα καμπαρέ, αλλά στα μαγαζιά εκείνα αναδείχτηκαν εκπληκτικά ταλέντα.  Εκθαμβωτικά κοστούμια, χορός , τραγούδι, μίμηση, φαντασμαγορικά shows, καυστική σάτιρα και χιούμορ . Στα καμπαρέ γεννήθηκαν η Εντίθ Πιαθ , η Νίνα Σιμόν.  Ένα από τα είδη που καλλιεργήθηκε , είναι και το σημερινό drag show. Αυτά με την ιστορία. Πάμε στο σήμερα. 


Ούρσουλα Μαρτίνεζ. Αγγλο-Ισπανίδα στην καταγωγή αλλά γεννήθηκε , μεγάλωσε και σπούδασε στο Λονδίνο. Προκλητική. Αισθησιακή. Ταλεντάρα. Λεσβία. Θεά. Με κεφαλαίο το θήτα , παρακαλώ. Δεν κάνει απλά στρηπτήζ. Δεν είναι απλά κωμικός. Δεν χορεύει απλά. Δεν παρουσιάζει απλώς κάποια μαγικά τρικ. Δεν ανήκει σε ένα είδος τέχνης. Έχει δημιουργήσει το είδος τέχνης που φέρει το όνομά της: Ursula Martinez show! Η απόλυτη cult ντίβα!  Όλη η παρουσία της εμπεριέχει ένα μείγμα ειρωνείας ,χιούμορ, έντασης, χαράς. Ένα πανόραμα αισθήσεων! Οι εκφράσεις του προσώπου της , όταν χορεύει ή παρουσιάζει τα «μαγικά της» είναι απίστευτες. Λες και αναδύθηκαν από πίνακες του Λωτρέκ.

Δεν διστάζει να διαφημίσει το show της βγαίνοντας γυμνή με πλακάτ στο Σόχο. Υπάρχει ένα νούμερο σε πίστα ενός λονδρέζικου μπαρ , όπου ενώ χορεύει , με το τσιγάρο της βάζει φωτιά στο εσώρουχό της και εμφανίζεται το…περιεχόμενο. Σε άλλο show , αυτό για το οποίο έχουν γραφτεί διθύραμβοι κριτικής , το Hanky Panky, ενώ έχει βγάλει όλα τα ρούχα της χορεύοντας , στο τέλος αποκαλύπτει  το χαμένο μαντηλάκι  βγάζοντάς το από τα απόκρυφα σημεία της. Αυτά, σε απόσταση αναπνοής από το κοινό της. Απόλαυση! 

2 σχόλια:

Blog Skepseon είπε...

καλα! Οσο παίζει το βίντεο όλο και λιγότερες ματιές ρίχνεις στο μαντήλι!

Unknown είπε...

Καλλιτέχνις!! :)