Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

124. tweets και πράσινα άλογαΉταν προχτές η παγκόσμια ημέρα κατά της Ομοφοβίας. Έστειλε κι ο Τσίπρας μήνυμα στο tweeter. Μπράβο. Για τις διακρίσεις όμως εναντίον  gay ,λεσβιών και τρανς τι κάνει;Επίσης τι γίνεται, όταν κάποιοι επώνυμα εκφράζουν κηρύγματα μίσους ; Τι κάνει το κράτος και η Δικαιοσύνη ; Πότε ασκήθηκε δίωξη ; Και τι γίνεται όταν οι κήρυκες μίσους είναι Δημόσιοι λειτουργοί;      

Ο αντιρατσιστικός νόμος του 2014 είναι σαφής: προβλέπει φυλάκιση και χρηματική ποινή σε όποιον «δηµόσια, προφορικά ή δια του τύπου, µέσω του διαδικτύου ή µε οποιοδήποτε άλλο µέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που µπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, µίσος ή βία κατά προσώπου ή οµάδας προσώπων, που προσδιορίζονται µε βάση σεξουαλικό προσανατολισµό, ταυτότητα φύλου κλπ».

Τις ημέρες της διαβούλευσης για το Σύμφωνο Συμβίωσης , γράφτηκαν απίστευτες προσβολές και ύβρεις. Κι απορώ με αυτούς που διαχειρίζονταν την δημοσίευση σχολίων. Στραβομάρα είχαν; Στην ιστοσελίδα του Υπ. Δικαιοσύνης ρατσιστικά σχόλια; Στο μεταξύ είναι ακόμη αναρτημένα και ο καθένας τα κατεβάζει σε excel

Δεν μιλάω για τους θεοσεβούμενους που συνδύαζαν περικοπές της βίβλου με κτηνοβασίες και τα ρέστα. Υπάρχουν όμως συμμετέχοντες που ασχολούνται με παιδιά. Επαγγελματικά. Σταχυολόγησα κάποια επώνυμα σχόλια. Γκούγκλαρα. Πράγματι οι σχολιαστές ήταν ό,τι δήλωναν: Εκπαιδευτικοί… Έχουμε και λέμε λοιπόν :

-« το νομοσχέδιο προσβάλλει τον ιερό θεσμό του γάμου και νομιμοποιεί τη διαστροφή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από υγιείς οικογένειες και απαιτούμε η Βουλή να προασπίζεται το δικαίωμα του ανθρώπου να ζει μέσα σε μια κοινωνία σύμφωνη με τους φυσικούς και ηθικούς νόμους». (καθηγήτρια στην β/θμια)
- Προχωράτε  στην καταστροφή της οικογένειας , της θρησκείας και της πατρίδας. Το σύγχρονο δεν είναι απαραίτητα και σωστό. (Συγγραφέας παιδικών βιβλίων)
-Η φύση των προσώπων δε μπορεί να διαστρέφεται τόσο βάναυσα στο όνομα μιας υποτιθέμενης διαδικασίας προόδου.  (δάσκαλος)
-Και τα παιδιά που θα προέλθουν από την αλυσίδα των συμφώνων συμβίωσης τί θα γίνουν; Με πόσα ψυχικά τραύματα θα φορτωθούν, για να μπορέσουν να ζήσουν απελεύθεροι, οι ανεύθυνοι γονείς τους; ( γυμνασιάρχης)
-πως γίνεται μέσα στην τάξη τα πιο normal παιδιά να είναι εκείνα που έχουν κανονική οικογένεια ενώ τα άλλα προσπαθούμε να τα δώσουμε νόημα ύπαρξης και χαράς;  (δασκάλα)
-Αυτό το μέτρο το βρίσκω καταστροφικό. Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη μια φυσιολογική οικογένεια για να αναπτυχθούν σαν προσωπικότητες και να μεγαλώσουν έχοντας το πρότυπο της μητέρας, του πατέρα…Πόσο έτοιμη είναι  η ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει τη σύγχυση που θα έχουν κάποια αθώα πλάσματα που θα έχουν βρεθεί με δύο μαμάδες ή μπαμπάδες? (καθηγήτρια β/θμιας)
- θεωρώ το νομοσχέδιο απαράδεκτο αφού αντιβαίνει στο νόμο του Θεού, στους νόμους της φύσεως και ουσιαστικά διαλύει τον θεσμό της οικογένειας η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμά μας.  (δάσκαλος)
-Με το σύμφωνο αυτό κινδυνεύει ο ιερός θεσμός της οικογένειας. (φιλόλογος)
-Το νομοσχέδιο αποτελεί βόμβα ενάντια στο θεσμό της οικογένειας. Προσβάλλει κατάφορα το νόμο του Θεού. Θέλει να μετατρέψει την ήδη καταπληγωμένη Ελλάδα μας σε Σόδομα και Γόμορα..( η κυρία είναι Μαθηματικός παρακαλώ)
-Διαμαρτύρομαι έντονα για την ψήφιση νόμου, που έρχεται αντιμέτωπος με τις αξίες της οικογένειας, της αγωγής των παιδιών και της ορθόδοξης πίστης, αλλά και τις γνώσεις της ιατρικής σχετικά με τις σεξουαλικές διαταραχές. (νηπιαγωγός)
-Αποτελεί κατάφορη παράβαση του θελήματος του Θεού, είναι εντελώς ξένο προς τις παραδόσεις του έθνους μας, τορπιλίζει την ήδη μισογκρεμισμένη οικογένεια.( δασκάλα)
-Διαφωνώ με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επέκταση του σύμφωνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, διότι: παραβιάζει τις φυσικές επιλογές, προσβάλλει την κοινωνική σταθερότητα, διαταράσσει τη σωματική και ψυχική ισορροπία του ανθρώπου (καθηγήτρια φιλόλογος)

Δεν συνεχίζω άλλο. Οι εκπαιδευτικοί με ανάλογες απόψεις είναι εκατοντάδες! Τα Σόδομα και τα Γόμορα πάνε κι έρχονται! Μα πού και πότε σπούδασαν; Όλοι παιδάκια της Χούντας είναι; Σκέψου τώρα , να έχεις κοπιάσει με τον άνθρωπό σου, για να αποκτήσεις  παιδί, (γιατί σε μας το παιδί δεν προκύπτει κατά λάθος, το επιδιώκουμε και κοπιάζουμε, ξέροντας τις δυσκολίες) κι όταν έρθει η ώρα να πάει σχολείο, να πέσει στα χέρια τέτοιων εκπαιδευτικών..
-          Έχεις δυο μαμάδες; Όχι , οικογένεια θα πει πατέρας-μητέρα-παιδί!  
-           Δεν γίνεται να έχεις δυο μπαμπάδες! Οικογένεια δίχως μητέρα;

Λοιπόν , καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας κι ο Υπουργός Παιδείας να αφήσουν τα tweets και να πιάσουν τον Νόμο:  Δίωξη όσων δημοσίων υπαλλήλων εκφράζουν ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις .Επιμόρφωση όσων ασχολούνται με παιδιά από το νηπιαγωγείο ως το Λύκειο. Εφαρμογή προγραμμάτων για την ομοφοβία στο σχολείο. Αλλαγή κι εναρμονισμός των βιβλίων με τον 21ο αιώνα. Αλλιώς θα μείνουμε με τα ..tweets στο χέρι μέχρι το 2050 , που θα έχει ψηφίσει τον πολιτικό γάμο και την υιοθεσία μέχρι και το Θιβέτ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή να μην λέμε τις απόψεις μας;Εσυ γιατί έχεις δικαίωμα να τους αποκαλείς χουντικούς;Απ ότι διάβασα δεν υποκινεί κανένας με τα σχόλια του σε πράξεις μίσους.