Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

59.κατασκευάζοντας συναινέσεις



Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε τον κόσμο μέσα από τη γλώσσα. Από πληροφορίες ,που καταναλώνουμε. Από  συζητήσεις ,βιβλία , τηλεόραση , κινηματογράφο, social media.  Η σύγχρονη μυθοπλασία της πραγματικότητας είναι καταιγιστική.  Εκατομμύρια  πληροφορίες , σαν κάμπος με χιλιάδες πολύχρωμα φυτά κι αγριολούλουδα.  Ακούγεται καλό.

Μου αρέσει να μαθαίνω , τι γίνεται γύρω μου. Εδώ και χρόνια εγκατέλειψα την τηλεόραση . Σταμάτησα  επίσης να αγοράζω εφημερίδες καθώς με τα μισά χρήματα μηνιαίως, έχω πρόσβαση διαδικτυακά σε περισσότερα μέσα και μπορώ να ελέγχω την αντικειμενικότητα. Ακούγεται καλό.

Διάβασα πως τζιχαντιστές στη Συρία πέταξαν άλλον έναν άνθρωπο από κτίριο, επειδή κατηγορήθηκε για ομοφυλοφιλία.  Κάτι δεν μου πήγαινε καλά στις εικόνες. Επέζησε από την πτώση και τον αποτελείωσαν με λιθοβολισμό ,έγραφε. Επέζησε πέφτοντας από επταόροφο κτίριο; Και χωρίς να έχει σταγόνα αίμα;  Το έψαξα. 
 

The Times: Gay man thrown from seven-storey block then stoned to death

Daily mail: Killed for 'being gay': ISIS savages blindfolded man and threw him off tower block - then stoned him to death when he SURVIVED the fall

The independent: Images emerge of 'gay' man 'thrown from building by Isis militants before he is stoned to death after surviving fall'

Mirror: Sick Islamic terrorists pushed man off building for being gay – then stoned lifeless body

Ναυτεμπορική: Ισλαμικό Κράτος: Πέταξαν ομοφυλόφιλο από κτήριο και τον αποτέλειωσαν με λιθοβολισμό

Τα Νέα : Τζιχαντιστές πέταξαν ομοφυλόφιλο από κτίριο και τον λιθοβόλησαν.

Πρώτο θέμα : Συρία: Τζιχαντιστές πέταξαν «ομοφυλόφιλο» στο κενό και τον λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου!



 Το θέμα αναπαράγεται από όλα σχεδόν τα ελληνικά ειδησεογραφικά sites με ανεπαίσθητες λεκτικές διαφοροποιήσεις. Με τις ίδιες φωτογραφίες. Όλες οι πηγές καταλήγουν σε αγγλική εφημερίδα. Ακόμη και τα φασιστο-sites το γράφουν. Φαντάζομαι ,δεν τους έπιασε πόνος για τους gay. Αν δεν το έκαναν ισλαμιστές αλλά Ρώσοι φασιστο-ορθόδοξοι ,άλλα θα έγραφαν.

Έμαθα να αναρωτιέμαι, όταν διαβάζω απόψεις ή ειδήσεις: Oui bono? Γιατί αυτή η άκριτη αναπαραγωγή; Για να σοκαριστεί η κοινή γνώμη με τις διώξεις των gay στην Ανατολή; Για να διαπιστώσουν οι δυτικοί , πόσο εγκληματικός είναι ο θρησκευτικός φανατισμός; Για να ευαισθητοποιηθεί η παγκόσμια gay κοινότητα; Για να ασχοληθούν οι διάφορες ΜΚΟ που ασχολούνται με ανθρώπινα δικαιώματα; Για να έχουν άλλο ένα άλλοθι οι συνήθεις ύποπτοι να εισβάλλουν σε ασιατική χώρα με πετρέλαια; Χρησιμοποιούνται οι λεσβίες και οι gay για την κατασκευή παγκόσμιας κοινωνικής συναίνεσης , ώστε να δικαιολογούνται επεμβάσεις;

Δεν ξέρω , αν το συγκεκριμένο συμβάν έγινε έτσι ακριβώς. Εκείνο που ξέρω , είναι πως ήταν η πρώτη φορά που χαμογέλασα , που ο Ριζοσπάστης και το 902.gr  επέδειξαν τη συνήθη μεροληψία δια της παράλειψης , σε κάθε θέμα ,που σχετίζεται με τον lgbt κόσμο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: