Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

57. μην ξεχνιόμαστε..



«Έχουμε όραμα η πατρίδα μας να είναι μια χώρα δικαίου, μια κοινωνία ανοιχτή στο διαφορετικό, που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους,  με ισότητα και ισονομία ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό».
                                             Αλέξης Τσίπρας , 22/1/15, ομιλία στην Ομόνοια 
Βλέπω πολύ κόσμο χαμογελαστό από προχθές.  Ο κόσμος ελπίζει προς το καλύτερο. Παρακολούθησα την τελετή ορκωμοσίας της κυβέρνησης και μου άρεσε. Η συνύπαρξη των δύο κόσμων. Είναι θετικό βήμα. Είναι αλήθεια ,πως χαρήκαμε όλοι, όσοι θέλαμε να  ξεκουμπιστούν οι ακατονόμαστοι που πήγαν τον τόπο 20 χρόνια πίσω. Δεν ξεκουμπίστηκαν όλοι όμως. Είναι και κάποιοι που ανήκουν πλέον στην κυβερνώσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία...μην ξεχνιόμαστε...

3 σχόλια:

gay super hero είπε...

20 χρόνια πίσω μακάρι να μας πήγαιναν. 20 χρόνια πριν ήμασταν με ασφάλεια εντός Ευρώπης. Και νομίζω ότι οι περισσότεροι έλληνες ευχαρίστως θα άλλαζαν το 2015 με το 1995.

Αντίθετα 50 χρόνια πίσω ήμασταν εκτός Ευρώπης με βραχύβιες κυβερνήσεις οπερέτας, ανάμεσα σε μια επαναστατική αριστερά και μια ξεσαλωμένη ακροδεξιά. Και ξέρουμε την κατάληξη.

Unknown είπε...

Ναι αλλά...δεν είμαστε κι άμοιροι των ευθυνών μας.
Σκέψου , πόσοι επέλεξαν προχτές με την ψήφο τους να εναποθέσουν το μέλλον της χώρας σε τελείες , λεβέντες , χρυσαύγουλα και νικολόπουλους...

Θεωρώ πάντως πως δεν θα έχουμε ποτέ ξανά την κατάληξη της δεκαετίας του '60. Είναι διαφορετικό το context.
Ο κόσμος πια δεν μασάει παραμύθια του "κομμουνιστικού κινδύνου" αλλά κι οι ίδιοι οι αριστεροί έχουν εξελιχθεί ( εξαιρουμένων των παλαιοημερολογητών του κκε) και θα εξελιχθούν κι άλλο.Μόνο οι φασίστες παραμένουν ίδιοι και από ότι φάνηκε δεν επηρεάζουν παρά κάτι αγράμματους και κάτι φοβισμένα παππούδια.

Ένα καλό προκύπτει από το αποτέλεσμα των εκλογών. Η απομυθοποίηση. Κιχ δεν εβγαλε η εκκλησία για τον πολιτικό όρκο. Κανένας δε μιλά γι' αυτό. Άρα άμα θέλουν οι ηγέτες , διαπαιδαγωγούν τους πολίτες.
Αυτό για τον ΛΟΑΤ κόσμο ήταν μεγάλο μάθημα κι ελπίζω να το συνειδητοποιήσουμε.

Να είσαι καλά, gay σούπερ ήρωα :)

Movie Lover είπε...

Νικολόπουλος: η ξεφτίλα της Αχαϊας. Και τώρα βουλευτής της συγκυβέρνησης.
Πώς το ανέχεται αυτό η αριστερά; Εγώ θέλω να αλλάξω Νομό, και μόνο που ξέρω οτι συνυπάρχω με τους ψηφοφόρους του... Καημένη Ελλάδα.