Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

53. η τέχνη του εφικτού



Απογοήτευσε η απάντηση Τσίπρα στην ανοιχτή συζήτηση στο twitter σχετικά με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια:“Είναι δύσκολο θέμα, χρειάζεται διάλογος, υπάρχουν αντιθέσεις και στην επιστημονική κοινότητα, δε θα το συμπεριλάβουμε στις προγραμματικές μας δηλώσεις”, είπε.

Ας υποθέσουμε όμως πως απαντούσε αλλιώς: «Θα υλοποιήσουμε ό,τι και άλλες χώρες , της Ευρώπης ,αφού γίνουν οι απαραίτητες θεσμικές τροποποιήσεις». Θετικά δηλαδή.

Την επομένη θα είχαμε περίπου αυτό...
"Αυτά τα μωρά , Έλληνα χριστιανέ, ο Συριζα θέλει να τα δώσει στους ανώμαλους!Εγώ δε θα τους αφήσω!"

 Τα τηλεοπτικά κανάλια που τώρα κόπτονται για το πού θα βρει ο Τσίπρας τα λεφτά , θα γέμιζαν από εικόνες απορημένων νεογέννητων κι αυθόρμητες δηλώσεις πατριωτών! Ο Σαμαράς θα πήγαινε για προσκύνημα  στους αγίους τόπους με τις κάμερες σε κοντινά πλάνα και την ηχοληψία να καταγράφει την προσευχή του...     

                         
"Σώσε , πανάγαθε , τα ελληνορθόδοξα βρέφη από το παιδομάζωμα των κίναιδων"

 Μην ξεχνάμε πως πριν 3 μέρες ο υποψήφιος της ΝΔ Χολέβας, είπε πως η αφίσα Τσίπρα με το twitter είναι βλασφημία , γιατί εξομοιώνει ...το Άγιο Πνεύμα με το twitter! Ο Σαμαράς από την άλλη ξεσπάθωσε για τις "εικόνες που θέλει να μας κατεβάσει ο σύριζα". Οι άνθρωποι δεν παίζονται! Δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις. Στο τέλος θα ζητήσουν να αντικατασταθεί το πουλάκι twitter από το δικέφαλο αετό!   
 
Νομίζω πάντως, πως όποιος πιστεύει πως σε τέτοιο παρωχημένο και κανιβαλιστικό προεκλογικό κλίμα μπορούσε ο Τσίπρας να απαντήσει θετικά, μάλλον τον αδικεί. Θεωρώ πως είναι έξυπνος άνθρωπος, ξέρει πού απευθύνεται και πώς πρέπει να μιλήσει τώρα. Δε ρεστ άφτερ δε κάλπη. Εξάλλου θα αναγκαστεί κι από την ευρωπαϊκή ένωση.

 Σημείωση: Εδώ γράφω για μένα. Δεν είμαι ακτιβίστρια, δεν υπερασπίζομαι κόμματα και δεν ανήκω σε κανένα. Επίσης δεν θα ψηφίσω σύριζα, γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει... ωραιότερα γκομενάκια  :)

5 σχόλια:

gay super hero είπε...

Ωραίο συγχωροχάρτι στον Τσίπρα που θέλει ο κακόμοιρος "αλλά δεν μπορεί γιατί αυτή η χώρα είναι παπαδαριό και φασίστες". Γνωστό, κλασικό άλλοθι όλων των προοδευτικών και μη. Με αυτό μεγαλώσαμε άλλωστε.

Ίσως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας μια χαρά μπορούν (όπως μπόρεσαν κάποτε τις αμβλώσεις, το γρήγορο διαζύγιο, τον πολιτικό γάμο) αλλά απλώς δεν θέλουν. Ή δεν θέλουν αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χάσουν έστω και μισή ψήφο που είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν μετά από την εκλογή του Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη παρά τον υπέρ πάντων αγώνα που έδωσε ο Άνθιμος, να χρησιμοποιούμε ακόμα ως επιχείρημα υπέρ του πολιτικού στρουθοκαμηλισμού το "παρωχημένο και κανιβαλιστικό εκλογικό κλίμα"...

Unknown είπε...

Καλησπέρα , gay super hero.
Κανένα συγχωροχάρτι! Μόλις στην προηγούμενη ανάρτηση καυτηρίαζα "αριστερούς πολιτικούς με περιστέρια", που πάνε με τους παπάδες να αγιάσουν τα νερά.Εστιάζω στο timing!

Όλα όσα λες ,αμλώσεις, πολιτικός γάμος, διαζύγιο, κι άλλα ακόμη ,όπως η αποποινικοποίηση της μοιχείας , η μη αναγραφή θρησκεύματος στην ταυτότητα , ύλοποιήθηκαν από εκλεγμένους πρωθυπουργούς , όχι από υποψήφιους . Δεν μπορώ έναν -για πρώτη φορά αριστερό υποψήφιο- να τον κρίνω , από μια 'στρογγυλεμένη' (κατά τη γνώμη μου βλάκώδη κι αντιεπιστημονική) απάντηση.

Δεν θα κέρδιζε κάτι, αν απαντούσε θετικά. Ούτε θα έπειθε τους ομοφοβικούς να ανοίξουν τα μυαλά τους και να ενημερωθούν.

Αγαπητέ gay super hero, γι' αυτό και συμπλήρωσα την υποσημείωση στο τέλος της ανάρτησής μου. Κανένα συγχωροχάρτι! Αλλά 9 μέρες πριν τις εκλογές , δεν περίμενα να πει κάτι διαφορετικό...

Ξέρει σε ποιους απευθύνεται. Έλιωσε σόλες για να βγαίνει πρώτος σε δημοσκοπήσεις.Πήγε στον πάπα , στο άγιο όρος, στον αρχιεπίσκοπο, στα θεοφάνεια....Μοιάζει με επαναστάτη ο Τσίπρας; Όταν λέω πως "είναι έξυπνος" δε σημαίνει πως συμφωνώ με τη στάση του. Σημαίνει πως λειτούργησε ανάλογα με τη χρονική στιγμή κι ανάλογα με την πελατεία στην οποία απευθύνεται! Πόσους αριστερούς νομίζεις έχει ο τόπος; Αν δεν τον ψηφίσουν και δεξιοί , δε βγαίνει.
Νομίζω πως ως πρωθυπουργό θα τον κρίνουμε καλύτερα :)

gay super hero είπε...

Μα δεν θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα αν όλοι αυτοί (και επ' ουδενί δεν αναφέρομαι μόνο στον Τσίπρα) έλιωναν τις σόλες τους και για κάτι άλλο εκτός από την κατάκτηση της εξουσίας; Αν όλα αυτά τα χρόνια φρόντιζαν και να διαπαιδαγωγήσουν εκείνο το κομμάτι της κοινής γνώμης που επηρεάζουν σε ζητήματα δικαιωμάτων, αντί να δίνουν και επιστημονικό άλλοθι στην προκατάληψη και την άγνοια;

Όσο για τους αγιασμούς, προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα όσα περιστέρια κι αν αμολήσει ο Τσίπρας. Θεωρώ ότι μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι ότι τόσοι πολλοί αναλώνονται τόσο σε ζητήματα συμβολισμών και μάχες ιδεολογικών χαρακωμάτων όπως οι αγιασμοί, οι εικόνες, η καύση των νεκρών κτλ. Και δεν θέτουν ως απόλυτη προτεραιότητα το δικαίωμα στην οικογένεια που επηρεάζει τη ζωή και την ευτυχία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Να υπενθυμίσω ότι δεν χρειάστηκε κανένας χωρισμός εκκλησίας-κράτους για να κατοχυρωθούν πλήρως τα δικαιώματα των ετεροφυλόφιλων...

Unknown είπε...

Και βέβαια θα ήταν διαφορετικά…αν ήξερες ,πόσο συμφωνώ μαζί σου. Απλά στην πολιτική το timing παίζει καθοριστικό ρόλο.
Ο Obama πριν εκλεγεί πρώτη φορά το 2008 είχε δηλώσει πως : "marriage is between a man and a woman". Ο ίδιος άνθρωπος όμως, ως Πρόεδρος, υλοποίησε τα πάντα!
Στην ιστοσελίδα του λευκού οίκου είναι αναρτημένη η επιστολή του αυτή : Presidential Proclamation -- Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender Pride Month, 2014 .

Εγώ λοιπόν δεν τον κρίνω από την απάντηση του 2008 ως υποψηφίου, αλλά από το έργο του ως τώρα. Τους Σαμαροβενιζέλους και τον ΓΑΠ μπορώ να τους κρίνω , γιατί κυβέρνησαν. Τον Τσίπρα όχι. Κάτσε να τον δούμε..
Αυτό εννοούσα κι ευχαριστώ για τις επισημάνσεις :)

Ανώνυμος είπε...

de vlepete ti grafoun ta sites? DEXIA STROFI TSIPRA!!
apo ti stigmi pou kollhse me thn eklisia paei oli h di8en filo-lgbt politikh tou paei peripato.to 8ema einai mporoume na upostirixoume anoixta gay politikous opws kanoun sto exwteriko ta gay communities? h mipws kollame stis ideologies mas?