Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

99. Η Αθήνα πήρε θέση



Πήγαν πολλοί καλλιτέχνες , πολλά πιτσιρίκια , οικογένειες , διπλωμάτες και πολιτικοί. Πρώτη φορα παρέστη η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Αυτή η κίνηση ήταν πολύ σημαντική. Συμμετείχε και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Διάβασα κάτι μαλακίες , πως το έκαναν για τα ψηφαλάκια. Ωραία, ας πάνε κι άλλοι πολιτικοί λοιπόν από άλλα κόμματα, που κρύβονται πίσω από ράσα και ψηφαλάκια ομοφοβικών!
Μου είπαν  γνωστές μου, πως αυτή τη φορά θα πρέπει να είχε πάνω από 20 χιλιάδες άτομα.
Κι εγώ στα βίντεο και τις φωτογραφίες είδα πως , πράγματι είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή. 
Athens pride 2015! 
 Η Αθήνα πήρε θέση.
Ήθελα πολύ να ήμουν ανάμεσά τους…

6 σχόλια:

Movie Lover είπε...

Ελπίζω το pride του 2016 να είμαστε κι εμείς εκεί! Πάντως το φετινό έκανε θόρυβο κι έγινε πρώτο θέμα. Μαγκιά της της Κωνσταντοπούλου που μας στηρίζει. Σαν πολιτικός δεν με πείθει, αλλά με αυτή η πράξη της μέτρησε. Πολύ.

Φιλιά 😊

gay super hero είπε...

Πέρα από μαγκιά της, αυτά που δήλωσε αποτελούν δέσμευση για τον πολιτικό γάμο που ελπίζουμε όλοι να τηρηθεί.

Κατά τα λοιπά εύχομαι του χρόνου να πάνε και άντρες συνάδελφοι της αντί να αναθέτουν το θέμα αποκλειστικά και μόνο σε γυναίκες (Κωνσταντοπούλου, Δούρου) μην τυχόν και ...παρεξηγηθούν.

Unknown είπε...

Movie Lover,
To 2016 μακάρι να είναι η χρονιά που θα γίνουν παρελάσεις υπερηφάνειας και σε άλλες πόλεις.
Ναι , η Κωσνταντοπούλου δεν "μασάει" , γι αυτο και την έχουν στη μπούκα.
Γεια χαρά! :)

Unknown είπε...

super ήρωα , πιστεύω πως αν ήταν στο χέρι της Κωσνταντοπούλου και της Δούρου , θα είχαν λυθεί πολλά θέματα.
Δεν τις υποχρέωσε κανείς να παραστούν και δεν έχουμε προεκλογική περίοδο , για να πει κανείς πως είναι κίνηση ψηφοθηρίας.
Όσο για τους άντρες πολιτικούς...τι να πω, σκέφτομαι απλά πόσοι και ποιοι Δήμαρχοι της Αθήνας πέρασαν και δεν υποστήριξαν στο παραμικρό το γεγονός... Λες να φοβούνται μην τυχόν αμφισβητηθεί η αντρίλα τους; :)
Να είσαι καλά.

gay super hero είπε...

H Κωνσταντοπούλου έκανε αυτό που πρέπει να κάνουν (και έπρεπε να κάνουν τόσα χρόνια) όλοι οι πολιτικοί που θέλουν να λέγονται προοδευτικοί: με τον λόγο που έβγαλε λειτούργησε διαπαιδαγωγικά στην ελληνική κοινωνία ως προς την ανάγκη κατοχύρωσης των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων. Και για αυτό της αξίζουν πολλά μπράβο.

Από κει και πέρα σαφώς και δεν υπάρχει πρόθεση ψηφοθηρίας, υπάρχουν όμως επικοινωνιακοί σχεδιασμοί. Π.χ. πήγαν φέτος που είναι στην κυβέρνηση και έχουν κάτι σχετικό να προωθήσουν και όχι πέρσι που ήταν στην αντιπολίτευση. Αυτό δεν είναι κακό. Καιρός είναι να καταλάβουν οι πολιτικοί ότι κάποια θέματα έχουν ωριμάσει από καιρό στην ελληνική κοινωνία και ότι είναι έξυπνο και καθόλου ριψοκίνδυνο να μπουν μπροστά και να φανούν πρωτοπόροι.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχναμε ομως και την αρνητικη πλευρα.το pride απεκλεισε τους trans.και αυτο ειναι μια απο τις μαυρες σελιδες του εν λογω pride, ποσο μαλλον οταν μεσω αυτου διεκδικουμε ανθρωπινα δικαιωματα..