Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

100. λεσβιακές σχέσεις και εμπνεύσεις



-Ε, δε θα γίνω σαν εσένα! Θα πας 50 χρονών και θα αραχνιάσει το μουνί σου απ’ το πολύ ξεδιάλεγμα! Δεν είμαι απορριπτική εγώ, ρε φίλη!
Τάδε έφη Μαρία , παλιά φίλη και συμφοιτήτρια , χτες βράδυ. Είχαμε να βρεθούμε από πέρσι. Η κουβέντα είχε να κάνει με την πρόσφατη κατάκτησή της. Η Μαρία είναι 40άρα και στην ορολογία της λεσβιακής ετικέτας θα την ονόμαζαν butch , για μένα είναι απλά ,μια  συμπαθέστατη κι ανοιχτόκαρδη, καραμπινάτη λεσβία.
-Δεν είναι κακό να είμαστε επιλεκτικές . Για σχέση μιλάμε όχι για ξεπέτες. Σε ποια θέματα έχεις εγκεφαλική ταύτιση μ’ αυτό το κορίτσι;

Δεν συμφωνούσε και δήλωσε ικανοποιημένη από τη σχέση της. Μου γνώρισε την κοπελιά της , που είχε να πάει για ψώνια κι εμείς πίναμε καφέ στον πεζόδρομο της αγοράς. Με ρώτησε, πώς μου φαίνεται. Γι ‘ αυτό είπα την άποψή μου. Αλλιώς, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Σιγά ! Όπως τη βρίσκει η καθεμιά.
Είπα, πως θα υπάρχει διάσταση απόψεων , αλληλοκατανόησης και τρόπου ζωής μιας κι η κοπελιά της μένει σε χωριό , δεν έχει κάποιες σπουδές, διαβάσματα και δεν έχει ταξιδέψει. Ο λόγος της είναι χαριτωμένος, μου θύμισε τη μάνα μου. Αλλά η μάνα μου είχε γεννηθεί στη δεκαετία του ’40 και δεν πήγε σχολείο. Η Μαρία από την άλλη, έχει φάει με το κουτάλι την Ευρώπη , ζούσε χρόνια  Θεσσαλονίκη , ασχολήθηκε με το θέατρο κι όποτε τη βλέπω έχει ανακαλύψει νέο συγγραφέα.

Ενοχλήθηκε μάλλον κι ένιωσε την ανάγκη να αμυνθεί. Γι’ αυτό και οι οιωνοί περί  αραχνιάσματος του μουνιού μου.  Μετά, σχεδόν απολογούμενη , χαμήλωσε τον τόνο της φωνής της και μου αντιγύρισε.
-Δεν αντέχω άλλο τη μοναξιά, ρε συ…Είναι καλό κορίτσι…Δεν μπορώ να βρω την κοπέλα , που θα ήθελα. Αυτές που μ’ αρέσουν είναι ή straight ή ψάχνουν την «νιάου γκόμενα». Βαρέθηκα να πονάω και να φαντασιώνομαι ..

Έσκυψα .Ένιωσα ένοχη. Που δεν είπα ψέματα. Τι την ήθελα την επίκριση; Θα μπορούσα να πετάξω ένα «ωραία κοπέλα» και να τελειώνει…Είναι κάτι φορές , που δε χρειάζεται, να λέγονται αλήθειες.
Όμως έχω νιώσει πώς είναι οι άγονες σχέσεις. Να μην μπορείς να επικοινωνήσεις. Να μην κατανοείς το χιούμορ της ούτε κείνη το δικό σου. Να μην ταυτίζεσαι σε θέματα ψυχαγωγίας. Να βλέπετε με άλλο μάτι τον κόσμο. Να έχουν άλλο νόημα οι λέξεις. Είναι δύσκολες οι σχέσεις μεταξύ γυναικών.. Είναι δύσκολες οι σχέσεις των ανθρώπων…
……………………………………………………………………….
Το βίντεο δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω. Είναι όμως κελεπούρι!
Σε σεμινάριο για συγγραφή σεναρίων άκουγα έναν συγγραφέα να περιγράφει μια σκηνή από το kill bill , όπου η πρωταγωνίστρια παλεύει κρατώντας  σπαθί νίντζα με μια άλλη που κρατάει τηγάνι, λέγοντας πως ο σεναριογράφος είχε μεγάλη έμπνευση και φαντασία γράφοντας τη συγκεκριμένη σκηνή.
Βλέποντας το 2ο επεισόδιο της σειράς orange is the new black από την 3η σαιζόν , θυμήθηκα τα λόγια του. Δυο γυναίκες , κρατούμενες λόγω κακουργήματος, ντυμένες η μία με σακούλες απορριμμάτων κι η άλλη με ιατρική φόρμα, λόγω του ότι η φυλακή έπιασε κοριούς , μαλώνουν στη βιβλιοθήκη. Παλεύουν βρίζοντας η μια την άλλη. Ξαφνικά η μία  μισογδύνεται , πετάει την άλλη σε ένα τραπέζι βίαια και της κάνει γλειφομούνι! Η άλλη το απολαμβάνει μα σε δευτερόλεπτα την κλωτσάει και τη ρίχνει κάτω. Η σκηνή τελειώνει με τις δυο γυναίκες να κάνουν έρωτα στο πάτωμα!

Δεν ξέρω, αν η σεναριογράφος εδώ είχε απλά μεγάλη έμπνευση και φαντασία , θα ήθελα κι εγώ όμως λίγο από αυτό που πίνει! Μιλάμε για σουρεαλιστικό, άγριο, λεσβιακό έρωτα. Σκηνή τρελά εμπνευσμένη σ’ αυτή την εκπληκτική σειρά!
Δώρο στις αναγνώστριες με αφορμή το 100ό ποστ.

6 σχόλια:

sophia είπε...

Orange is the new black forevah!!! Plus πιο καλή η μοναξιά από σένα δεν φτάνω!

Unknown είπε...

Όντως είναι φοβερή σειρά και περίμενα πώς και πώς να αρχίσει η τρίτη σαιζόν. Μα αυτοί οι χαρακτήρες και η υποκριτική των ηθοποιών, το κάτι άλλο.
Το "πιο καλή η μοναξιά" ναι , είναι προτιμότερο.
Να είσαι καλά Σοφία.

Movie Lover είπε...

Να τις χιλιάσεις! Τις αναρτήσεις..

Elementstv είπε...

Εγώ πιστεύω ότι όλες οι επιτυχημένες σχέσεις εμπεριέχουν και ένα βαθμό συμβιβασμού μέσα τους. Είτε ως προς την εμφάνιση είτε ως προς το χαρακτήρα. Να πω την αλήθεια, καλό είναι να μην λέμε τη γνώμη μας για θέματα γκόμενου/ας του άλλου/ης. Δεν νομίζω ότι έχει και κανένα νόημα. Πάντως από προσωπική πείρα έχω καταλήξει ότι ζητάμε τη γνώμη του άλλου για κάτι, όταν εμείς οι ίδιοι έχουμε αμφιβολίες. Όταν είμαι σίγουρος για κάποιον γκόμενο, ποτέ μου δεν ένιωσα την ανάγκη να μου επιβεβαιώσει την επιλογή μου ο κολλητός μου ή κάποιος άλλος φίλος/η.

Όσο για τα περί μοναξιάς και αραχνιάσματος, όλα σχετικά είναι. Δεν ξέρουμε ποτέ που θα μας βγάλει η κάθε μας επιλογή.

Unknown είπε...

Movie Lover
ευχαριστώ πολύ! :)

Unknown είπε...

Element,
δεν έχεις κι άδικο.
Ειδικά ως προς το να ζητούμε την άποψη του άλλου για την προσωπική μας επιλογή κι εγώ αυτό πιστεύω γι' αυτό και εξέφρασα άποψη, ενώ εν γένει πιστεύω , πως ο καθένας ξέρει καλύτερα τι είναι καλό για τον εαυτό του και τι του χρειάζεται σε μια δεδομένη εποχή.
Να είσαι καλά! :)