Κυριακή 17 Μαΐου 2015

91. Ένεκα της ημέρας



Το κορίτσι απέναντί μου είναι ξανθό. Το ποσοστό των ανθρώπων, που έχουν φυσικά ξανθά μαλλιά, κυμαίνεται γύρω στο 2% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το ανθρώπινο είδος ,όταν πρωτοεμφανίστηκε, αποτελούνταν από άτομα με σκούρα επιδερμίδα και μαύρα μαλλιά και οι επιστήμονες κατέληξαν πως τα ξανθά μαλλιά και το ανοιχτόχρωμο δέρμα αποτελεί μετάλλαξη ενός υπογονιδίου , άρα οι ξανθοί είναι μεταλλαγμένοι.
Οι ξανθοί και ανοιχτόχρωμοι άνθρωποι σύμφωνα με τους ογκολόγους , είναι πιο ευπαθείς στον καρκίνο του δέρματος κι ο καρκίνος ως γνωστόν παρουσιάζει κληρονομικότητα. Το ξανθό χρώμα μαλλιών στην αρχαία Ελλάδα ήταν συνδεδεμένο με την πορνεία και την απιστία. Η Ελένη που εγκατέλειψε τον άντρα της τον Μενέλαο ,περιγράφεται από τον Όμηρο ως ξανθιά.  
Οι ξανθιές γυναίκες στο Μεσαίωνα θεωρούνταν μάγισσες. Το ξανθό χρώμα μαλλιών στις γυναίκες σήμερα συνδέεται με τη χαμηλή νοημοσύνη εξ’ ου και τα χιλιάδες ανέκδοτα που ακούγονται παγκοσμίως για τις ατάκες της χαζής ξανθιάς. Οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών στην Ευρώπη , η Γροιλανδία, Φιλανδία και Λιθουανία κατοικούνται κατά πλειοψηφίαν από άτομα με ξανθά μαλλιά.
Συμπέρασμα : Το  ξανθό κορίτσι απέναντί μου, που δεν επέλεξε να γίνει με βαφή έτσι αλλά γεννήθηκε ξανθό,  πρέπει να το αποφύγω και θα ήθελα να μην κυκλοφορεί ελεύθερα ανάμεσά μας.  Όχι ,γιατί κινδυνεύω να κολλήσω και να γίνω ξανθιά , ούτε γιατί απειλεί με εξαφάνιση εμάς τις μαυρομάλλες και καστανομάλλες, αλλά γιατί από όσα προαναφέρθηκαν αποδεικνύεται, πως ανήκει σε ένα κατώτερο , επικίνδυνο, ανήθικο και άρρωστο είδος. 


Αν σε όλα τα παραπάνω (που δεν τα επινόησα , αλλά γράφονται κι ακούγονται,)  βρίσκεις λογική, έχεις κάθε λόγο ,να θεωρείς πως εγώ που γεννήθηκα λεσβία κι ο φίλος μου που γεννήθηκε gay ,απειλούμε  με την ύπαρξή μας εσένα, που γεννήθηκες ετεροφυλόφιλος και την κοινωνία , που αποτελείται κατά πλειοψηφία από straight άτομα.
Αυτό είναι η ομοφοβία. Μια ηλιθιότητα. Αλλά σύμφωνα με τον Κ. Τσιπόλλα «Ένα ηλίθιο άτομο, είναι ένα πρόσωπο που προκαλεί ζημίες σε άλλο πρόσωπο ή ομάδα προσώπων, ενώ ο ίδιος δεν απολαμβάνει κανένα κέρδος και δεν υφίσταται κάποια απώλεια».
Διάλεξε , τι θες να είσαι. Γιατί εσύ, μπορείς να διαλέξεις…


Δεν υπάρχουν σχόλια: