Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

9. Divine story



Η  Γιάννα ντύθηκε βιαστικά και βαφόταν για να πάει στη γιορτή . Σκεφτόταν πως  ένιωθε ακόμη  ξένη στην Αθήνα κι  Σάκης ήταν ο μόνος γνωστός . Πατριωτάκι ο Σάκης .«Ο πούστης του χωριού». Ο φανερός ,γιατί οι άλλοι ήταν παντρεμένοι. Βλέπονταν τα καλοκαίρια παλιά αλλά μόλις ήρθε εδώ ,  ήρθαν σ’ επαφή. Τη βοήθησε να βρει σπίτι , να το επιπλώσει  από  ΙΚΕΑ κι  έβγαιναν συχνά για σινεμά ή για καφέ . Δεν είχαν  κοινά πέρα από τη σεξουαλικότητα. Μόνο που εκείνος δεν κρυβόταν. Χαρακτήρας  πολυδιάστατος, με πολλούς φίλους , πολυταξιδεμένος, πολυλογάς. Όλα  large τα είχε ο Σάκης.
 
   Εκείνη συμμαζεμένη. Ολιγομίλητη . Άφηνε μόνο υπονοούμενα. Την επηρέαζε και το κλίμα της Υπηρεσίας . Στην Αστυνομία δεν υπήρχαν περιθώρια για ‘ανοίγματα’. Σκότωνε την πλήξη με  τηλεόραση ,  σερφάρισμα κι ανάγνωση. Πού και πού καμιά έξοδος  με συναδέλφους . Ελληνορθόδοξοι οικογενειάρχες οι περισσότεροι. Μίλαγαν απαξιωτικά για  μετανάστες  και για  ‘πουστάρες’, που κυρίεψαν τα media .Ειδικά μπροστά στο Διοικητή γινόταν διαγωνισμός υβρεολογίας εναντίον ξένων κι ομοφυλόφιλων. Εκείνος επικροτούσε σιωπηλά χαμογελώντας. 

    Αξιόλογες εμπειρίες δεν είχε η Γιάννα .Δυο αδέσποτα φιλιά με μια μεθυσμένη συμμαθήτρια . Στο Λύκειο. Κι ήταν πια είκοσι δύο. Γι αυτό χάρηκε που διορίστηκε Αθήνα. Να δικτυωθεί , να γνωρίσει  κόσμο. Αλλά θες η ατυχία , θες η απειρία της  , εδώ και μήνες δεν της έκατσε κάτι ‘καλό ’. Ήξερε πως υπάρχουν bar για κοπέλες . Διάβαζε σε μπλογκς για  σχέσεις  γυναικών και για το ,πόσο εύκολο είναι ,να ανοίξεις  ορίζοντες , να βιώσεις τον έρωτα χωρίς  ταμπού και όρια, χαμένη στην ανωνυμία της μεγαλούπολης.

    Αυτά στον ψηφιακό κόσμο. Στον αναλογικό , έρεβος βαθύ στο τούνελ. Κάτι φορές συλλάμβανε τον εαυτό της να αναπαράγει το κλισέ: «Πως ίσως δε  γνώρισε τον κατάλληλο». Ακόμη και τη λέξη …’λεσβία’ δε μπορούσε να  προφέρει.  Δεν της  άρεσε κιόλας. Ίσως γιατί την άκουγε ως βρισιά στο χωριό ,στην Υπηρεσία…Προσπάθησε όμως. Έψαξε .Αλλά άκαρπα. Ίσως έφταιγε η ίδια.  Ήταν  τόσο  αδαής και μπερδεμένη…

    Στο ίντερνετ έβρισκε πολλές κοπέλες. Κάποιες  ακούγονταν αδιάφορες. Άλλες αλλόκοτες. Μερικές έδειχναν να ξέρουν τόσο πολλά από σεξ και σχέσεις , μα συχνά, όταν ζητούσε γνωριμία ,  εξαφανίζονταν. Φυσικά δεν έλεγε πως είναι αστυνομικός. Λογίστρια, έλεγε . Οι κοπέλες που έβρισκε ήταν περίπου στην ηλικία της. Εκείνη ήθελε κάτι πιο  έμπειρο. Πιο διάφανο. Έβγαινε διαρκώς από το ιντερνετ  με  γεύση απογοήτευσης.

     Μια νύχτα πήγε στο Γκάζι . Έκανε βόλτες ρίχνοντας κλεφτές ματιές . Έβλεπε πολύ κόσμο μα τίποτα ενδιαφέρον .Ένα μπαράκι, που είχε διαβάσει να χαρακτηρίζεται ως  ‘γυναικείο’, είχε άντρες στη μπάρα. Βάδιζε αργά ρουφώντας μορφές με το βλέμμα . Κοίταζε και το ρολόι της ανυπόμονα σα να περίμενε κάποιον. Κάποια στιγμή  της φάνηκε πως σε μια παρέα  μες στο σκοτάδι  καθόταν ο διοικητής της . Έστρεψε αλλού το βλέμμα κι  έφυγε σκεπτόμενη πως ήταν ανοησία  να πάει  σε τέτοιο μέρος μόνη.

     Μια άλλη  φορά  έκλεισε blind date  με κάποια για  καφέ στο Παγκράτι.  Ωραία γυναίκα  . Μέχρι όμως  η σερβιτόρα να φέρει τον καφέ, η Γιάννα  άκουσε  δεκάδες εμπειρίες της .Σεξ  με κοπέλες απ’  όλα τα  μήκη και πλάτη της Γης . Το λεξιλόγιό της θύμιζε  κάτι τύπους σε νησιά  ,που αφηγούνται  σεξουαλικές επιτυχίες με τουρίστριες. Ή  τους άντρες του χωριού , όταν μιλούσαν για κυνήγι: «Έριξα  μια τουφεκιά κι έπεσαν τρεις !» Ακούγοντάς την,  έπιασε τον εαυτό της να κοιτάζει το ρολόι ανυπόμονα.

    Η ώρα είχε πάει οκτώμισι και το γλεντάκι ήταν για τις εννέα. Είχε να πάρει και τσηζκέικ , που το λάτρευε ο  φίλος της. Με το Σάκη  δε μιλούσε για τα προσωπικά της. Δεν είχε άλλωστε κάτι να κομίσει. Εκείνος μιλούσε αβίαστα για  έρωτες κι εμπειρίες και  πετούσε κάθε τόσο σπόντες αλλά η Γιάννα δεν ανοιγόταν.

    - «Μωρό μου, μμμ! Έφερες εκείνο το θεϊκό τσηζκέικ ;»  Ακολούθησαν φιλιά, αγκαλιές και  χειραψίες με τους καλεσμένους του . Gay οι περισσότεροι.  Στην κουζίνα ενημερώθηκε  για τον νέο του σύντροφο. Τον λάτρευε το Σάκη !  Λάτρευε  την  επιμελώς αφελή πουτανιά του ,το χιούμορ, την καλοσύνη του. Θαύμαζε την ευκολία με την οποία  είχε αποενοχοποιήσει επιλογές . Μακάρι να  ‘χε μια σταλιά απ’ το θράσος του..

- Για πες , είναι ωραίος  ; Τον ρώτησε.
- Θεά , Γιάννα μου, Θεά! Κι όταν φοράει   κοστούμι  , κουκλί σκέτο!
-Και από χαρακτήρα; Ταιριάζετε;
-Ο ένας για τον άλλο, Γιάννα , μωρό  μου. Top εκείνος, bottom εγώ! Θεά , σου λέω! Θα έρθει και θα τον δεις!
Η Γιάννα σε άλλη περίπτωση θα ξεκαρδιζόταν γελώντας , όμως  εκείνη τη στιγμή δεν άκουγε το Σάκη …Έβλεπε κι εκείνη μια Θεά απέναντί της…Μια τύπισσα γύρω στα σαράντα  με μαύρο μαλλί  και  βλέμμα  black and Decker, που της τρυπούσε ανελέητα  εγκέφαλο και  κορμί. Μούδιασε ολόκληρη κι ανατρίχιασε.
- «Ποια είναι η ….» Ψέλισσε βραχνά ...
- « Α, έλα , να στη γνωρίσω. Άντε , κοντεύεις  χρόνο στην Αθήνα ! Είχα αρχίσει να πιστεύω πως είσαι ‘μούντζα’! Η Μαίρη είναι φωτογράφος. Είναι τέλεια!»
Η Γιάννα ακολούθησε το φίλο της προς το μέρος της γοητευτικής γυναίκας σκεπτόμενη πως επιτέλους το γαμημένο σύμπαν συνωμότησε και για κείνη.

     Οι ώρες έτρεχαν κυνηγημένες πάνω σε γρανάζια λειασμένα .Οι καλεσμένοι έτρωγαν , έπιναν , γελούσαν .Η Μαίρη φάνταζε όντως τέλεια για κείνη. Είχαν οι δυο τους  αυτό που αποκαλούν ‘’χημεία’’. Μιλούσαν για μουσική ,ταξίδια ,κινηματογράφο. Όλοι ήταν κεφάτοι . Έπαιξαν «θάρρος κι αλήθεια»  μετά το φαγητό σαν  μικρά παιδιά .

   Η Μαίρη  τράβηξε τη Γιάννα  στην κρεβατοκάμαρα για να της δείξει ένα τατουάζ της στην πλάτη, όταν οι άλλοι άρχισαν να χορεύουν. Εκεί δεν αρθρώθηκε λέξη περί κοινών ενδιαφερόντων. Φιλήθηκαν με πάθος. Απ’ έξω φωνές και μουσικές αλλά μες στο δωμάτιο μόνο δυο βαριές ανάσες κι ένα φιλί. Ένα  φιλί ναρκωτικό... Απ’ αυτά που εκμηδενίζουν την παράπλευρη  ύλη κι ενσαρκώνουν τον πόθο.

    Η Γιάννα   βγήκε  σχεδόν παραπατώντας  για να  πάρει ποτό  και  να  ειδοποιήσει το φίλο της ότι  η κρεβατοκάμαρή  του ήταν ‘ρεζερβέ’, όπως της υπέδειξε η Μαίρη να κάνει.
- «Ναι , μωρό μου , ελεύθερα!» Έμοιαζε  όμως κομμάτι τσαλακωμένος.
- «Τι έχεις;» Τον ρώτησε η Γιάννα.
- «Δεν ήρθε…» είπε θλιμμένα.
- «Η Θεά;»
-«Ναι…είπε θα αργούσε , αλλά πήγε δώδεκα, γαμώτοο …»
- «Έλα , μην στενοχωριέσαι. Θα έρθει».
       
    Γύρισε στο δωμάτιο. Πάγωσε . Η Μαίρη φορούσε μόνο το πουκάμισό της. Χαμογελούσε με αυτοπεποίθηση. Η  Γιάννα κάρφωσε τη ματιά  στο κορμί της γυναίκας απέναντί της. Με δυσκολία κλείδωσε κι ακούμπησε το ποτήρι  στο κομοδίνο. Την πλησίασε αργά τρέμοντας. Οι δυο γυναίκες κόλλησαν η μια στην άλλη. Ένιωσε διεκδικητικά τα δάχτυλα της άλλης να χαϊδεύουν το στήθος της και το στόμα της να ρουφάει διψασμένα  το δικό της…

- ‘’Γιάννα !  Έλα ,  darling , έξω ! Ένα λεπτό να γνωρίσεις κάποιοοον!’’
Η φωνή του  Σάκη ποτέ δεν είχε ακουστεί τόσο εκνευριστική. Η Γιάννα  απολογήθηκε κατσουφιασμένα:
- «Πάω λίγο έξω. Προφανώς ήρθε η ‘Θεά’». Η άλλη χαμογέλασε με κατανόηση. Φτάνοντας στην πόρτα την άκουσε να της προτείνει:
-« Πάμε σπίτι μου ; Το πάρτι έχει τελειώσει άλλωστε». Η Γιάννα έγνεψε καταφατικά και βγήκε. Ο φίλος της γεμάτος χαρά  την περίμενε κρατώντας αγκαζέ έναν καλοντυμένο άντρα που την κοίταζε σιωπηλός με  χαμόγελο .Ο Σάκης καμαρωτός σαν το παγώνι  και εγκάρδιος, όπως πάντα,  είπε:
- «Να σας συστήσω, μωρό μου».
  Η Γιάννα έτεινε το  χέρι  μηχανικά  προς  τη ‘Θεά’ , αν και  οι συστάσεις ήταν περιττές. Γνώριζε  ήδη το διοικητή της..

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν είναι αληθινή αυτή η ιστορία, είναι από τις πολύ ωραίες!
Καλό Σαββατοκύριακο!

Unknown είπε...


Αν δεν είναι αληθινή δηλαδή , δε 'λέει' , ε;
Μπα , λέσμπιαν φίξιον είναι. Βαριόμουν να γραψω και πόσταρα ένα short story που ειχα γραψει πριν 5-6 χρόνια.
Καλημέρα και Καλή Κυριακή να έχεις.
Και να μη βρέχει εκεί που είσαι! (γμ τον καιρό που κάνει)

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ιστορία, όντως. Φίκσιον ξεφίκσιον εμένα μ' έφτιαξε πάντως! αχαχα!
Καλώς σε βρίσκω! :)

Unknown είπε...

Καλωσορίσατε !
Χαίρομαι που σου άρεσε το story. Αν σου αρέσουν τα φίκσιον , τα ξεφίκσιον μου , που εκπηγάζουν από προσωπικά βιώματα θα σε ξετρελάνουν.
Οσονούπω, γιατί έχουμε σαϊντίφικ σόσιαλ ρησέρτζ εν όψει !
Γεια χαρά! :)

gay super hero είπε...

Ωραία ιστορία όντως :)

Unknown είπε...

A lot of thanks σε έναν σούπερ Ήρωα!