Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

131. Λεσβίες Μουσουλμάνες (2)



Γυναίκες επιτυχημένες κι ευτυχισμένες.  Γυναίκες που μεγάλωσαν στα αυστηρά πλαίσια των μουσουλμανικών αρχών της οικογενειάς τους ή σε μουσουλμανικές χώρες αν και οι ίδιες δεν ακολουθούν το θρήσκευμα αυτό. Όμως κοίταζαν ψηλά και πέρα από αυτά τα πλαίσια. Όπως η παρακάτω.

Στο βίντεο περιγράφει πώς έκανε το coming out της μέσα στο χώρο του εργαστηρίου , όπου εργαζόταν. Μιλά σε ένα από τα συμπόσια του National Organization of Gay and Lesbian Scientists and Technical Professionals, (Ναι υπάρχει τέτοιος οργανισμός από το 1983 με εκατοντάδες μέλη κι αξίζει να δείτε τις δράσεις του μέσααπό το site ) τότε που δεν την ήξερε κανείς.  

 Σήμερα την ξέρουν όλοι ως την Nergis Mavalvala , τη λεσβία αστροφυσικό , που συμμετείχε στην ανακάλυψη των βαρυτικών κυμάτων.Μια γυναίκα με χιούμορ , ζωντάνια και περηφάνεια για αυτό που είναι και γι’ αυτό που κάνει στη δουλειά της. ( Αξίζει να ακούσετε από το 22:00 ως το τέλος το βίντεο).

Διόρθωση : Η Nergis Mavalvala δεν είναι Μουσουλμάνα. Η οικογένειά της ανήκει στους Ζωροάστρες  , μια θρησκευτική μειονότητα.  Είχα διαβάσει για την Πακιστανή λεσβία που επιβεβαίωσε τη θεωρία του Αϊνστάιν και συμπέρανα –λανθασμένα- πως είναι Μουσουλμάνα χωρίς να προσέξω το θρήσκευμά της. Απολογούμαι. 

Γυναίκες που δεν φοβήθηκαν να πειραματιστούν , να ρισκάρουν να αλλάξουν τα «δεδομένα» της ζωής τους. Αυτά που λέμε όλοι πως «δεν αλλάζουν με τίποτα». Όπως η δεύτερη.Με το χιούμορ , όπως λέει , κατάφερε να επιβιώσει. Κι αυτό έκανε επάγγελμά της ενώ ξεκίνησε να σπουδάσει Νομικά       
Είναι η Fawzia Mirza, πακιστανικής καταγωγής,  κωμικός , ηθοποιός και συγγραφέας . Στην ομιλία της περιγράφει πώς στο 3ο έτος της Νομικής ανακάλυψε πως της αρέσει η υποκριτική και να κάνει τους άλλους να γελούν. Σατιρίζει τις αντιδράσεις της οικογένειάς της , όταν έκανε το coming out της αλλά και της gay community , όταν πρωτοπήγε σε μπαρ με ερωτήσεις του τύπου: «Είσαι σίγουρη πως είσαι λεσβία; Δεν μοιάζεις με λεσβία. Δεν έχω ξανασυναντήσει μουσουλμάνα λεσβία ως τώρα». Και απαντούσε στις ερωτήσεις αυτές : « Βασικά , είμαι 50% μουσουλμάνα και 50% λεσβία».
Φέτος ,όταν ο Τραμπ δήλωσε πως ,όταν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ θα απελάσει όλους τους Μουσουλμάνους , δημιούργησε μια περσόνα που ονομάζεται Αήσια Αλί Τραμπ, την Μουσουλμάνα εξώγαμη κόρη του Donald Trump. Το κωμικό βιντεάκι που κυκλοφόρησε είναι όλα τα λεφτά! Η Fawzia σε μια υποθετική συνέντευξη ως κόρη του Donald Trump σατιρίζει τα στερεότυπα της ισλαμοφοβίας , που θέλουν όλους τους μουσουλμάνους  τρομοκράτες.

--Φυσικά υπάρχουν εξτρεμιστές και τρομοκράτες ισλαμιστές , που διέπραξαν δολοφονίες. Αμέτρητα εγκλήματα. Ειδικά εναντίον μας. Εναντίον ανθρώπων που απλώς γεννήθηκαν διαφορετικοί.  Αλλά πόσες χιλιάδες είναι οι εξτρεμιστές ανάμεσα στο 1 δισεκατομμύριο Μουσουλμάνων που ζουν στον Πλανήτη; Και πόσες ευκαιρίες είχαν αυτοί οι άνθρωποι να δουν τη ζωή διαφορετικά; Τα αφιερώματά μου στις λεσβίες Μουσουλμάνες σε αυτό ακριβώς στοχεύουν. Να δούμε πώς κατάφεραν αυτές οι γυναίκες, που αν και μεγάλωσαν με τις αρχές του Ισλάμ,  κατάφεραν να προσπεράσουν το σκοτάδι . Και να καταλάβουμε πως η λύση δεν είναι να απελάσουμε, να περιορίσουμε ή ..μειώσουμε τους Μουσουλμάνους. Αλλά να ανοίξουμε τις κοινωνίες μας. Να προσφέρουμε ευκαιρίες και εκπαίδευση. Και να ρίχνουμε λιγότερες «πολιτισμένες» βόμβες στις «απολίτιστες» χώρες τους.  

Υγ . Καύσωνας. Αύριο ξεκινάω τα μπάνια. Σήμερα ξεκίνησα τα παγωτά. Καλό μας καλοκαίρι.

3 σχόλια:

gay super hero είπε...

Καλημέρα. Η Μαβαλβάλα δεν είναι μουσουλμάνα. Η οικογένειά της ακολουθεί το ζωροαστρικό θρήσκευμα που είναι μειοψηφία στο Πακιστάν:

http://gayrightsgreece.blogspot.gr/2016/02/blog-post_22.html

Unknown είπε...

Είδες τι παθαίνει κανείς; Ακούς «Πακιστανός» και σκέφτεσαι «άρα Μουσουλμάνος». Όπως κάποιοι στις ΗΠΑ κι όχι μόνο , ακούνε Μουσουλμάνος και σκέφτονται «άρα Τρομοκράτης».
Αστειεύομαι. :)
Το διόρθωσα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί οι μουσουλμανικές χώρες δεν υποδέχονται χριστιανικούς λαούς;Ρητορική ερώτηση....