Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

104. Κάγκελα..



 Τα ΜΜΕ το τελευταίο 4ήμερο σκίζουν από αντικειμενικότητα! Επίσης στη συγκέντρωση των «μένουμε Ευρώπη» είχε ωραία γκομενάκια. Καμία σχέση με λέτσους του «όχι». Α, το σωστό να λέγεται!

Λοιπόν, πήγα χτες στη Φωτεινή, που με κάλεσε από μέρες. Η φωτεινή κι ο άντρας της είναι άνεργοι εδώ και 3 χρόνια , αλλά νοικιάζουν κάτι διαμερίσματα που πήραν με αντιπαροχή κι από αυτά ζουν. Είδα ανακατωσούρες. Τον διάδρομο τον έκανε τροφοαποθήκη . Έβαλε κάγκελα στα παράθυρα ,συναγερμό, κάτι τεράστιους σύρτες στην πόρτα κι από τα φελιζόλ  κατάλαβα πως πήρε μεγάλο καταψύκτη σαν αυτούς για παγωτά.
 -Τι τον θες καλε; Δυο άτομα είστε , δεν έφταναν τα συρτάρια του ψυγείου;
-Ε, δεν ξέρεις τι γίνεται. Να έχουμε...
Η Φωτεινή είναι «μένουμε ευρώπη». Όσην ώρα έκατσα, έβριζε τον Τσίπρα.
-Μα σε 5 μέρες δημοψήφισμα; Πότε να σκεφτεί και να αποφασίσει ο κόσμος;
-Σε ποιο γαλαξία ζει ο κόσμος επί 5 χρόνια , βρε Φωτεινή;
Δεν άκουγε τίποτα κι έβριζε που «δεν υπογράφει ο κερατάς να τελειώνουμε».
Βγαίνοντας κοίταζα απ’ έξω το σπίτι της. Σωστό φρούριο γεμάτο κάγκελα. 

Ανοίγοντας την αυλόπορτα ,  είδα στο τραπέζι της βεράντας μου ένα πιάτο σκεπασμένο κι ένα χαρτί από κάτω. Το πιάτο είχε μουσακά και το χαρτί έγραφε  «Πάρε τηλ. το Μήτσο. Έλα βραδάκι να δούμε ταινία. Φέρε κουτάκια μπίρες. Μιλτιάδης»
Δεν είχε κάρτα στο κινητό κι άφησε γραπτό μήνυμα ο γειτονάκος . Πήρα τον Μήτσο τηλέφωνο , που είναι κοινός φίλος. Του είχα ζητήσει το πρωί να μου βάλει μπρος με τα καλώδια το αμάξι γιατι έμεινε από μπαταρία και να κοιτάξει για καμιά φτηνή . Μου είπε πως η μπαταρία έφαγε τα ψωμιά της και την έβγαλε για φόρτιση σε ηλεκτρολόγο.
Τηλεφώνησα ,ήρθε, σύνδεσε τη μπαταρία , σπίρτο το αμαξάκι.
-Θα βγάλει κανα εξάμηνο. Μετά βλέπουμε. Θα ψάξω στο ίντερνετ για μεταχειρισμένη.
-Τι του χρωστάμε του ανθρώπου;
-Την αγάπη μας.
- Μόνο;
-Αν ζητούσε κάτι παραπάνω , θα του ‘ριχνα κι έναν πούτσο. Τι να του πληρώσουμε κορίτσι μου; Το ρεύμα του φορτιστή;
Γέλασα δυνατά . Τον κοίταξα από τη μέση και κάτω και σκέφτηκα πως είναι «προικισμένος» κι ομορφάντρας ο Μήτσος κι αν γούσταρε ο ηλεκτρολόγος μελωμένο το παστέλι , δεν θα του κακόπεφτε.


Αυτά είναι τα δικά μου "κάγκελα"... Φίλοι , φίλες, γείτονες, δυο σωστοί συνάδελφοι. Τέτοια κάγκελα θέλω παντού . Αυτό έγραφα στο προηγούμενο ποστ . Αλληλεγγύη και να μην επιτρέψουμε στους καριόληδες να μας διχάσουν και να μας γυρίσουν 60 χρόνια πίσω. Να μην φτωχοποιηθούν άλλοι . Να μην ψοφήσει κι η κατσίκα του γείτονα κι ας νομίζει –ο γείτονας- πως η δικιά του κατσίκα θα βγάζει εσαεί γάλα με τα πάντα να ξεραίνονται γύρω.

Το μεσημέρι διάβασα απόψεις σε μπλογκς. Ένα ήταν όλα τα λεφτά! Άκουσα και την Μέρκελ που μιλούσε στη βουλή της . Το θέμα , είπε η Μέρκελ, δεν είναι κάποια εκατομμύρια διαφορά. Τα βρίσκουμε αυτά. Το θέμα είναι πως στην Ευρώπη αποφασίσαμε από χρόνια, να υπάρχει συμβιβασμός των χωρών. 
Αυτό είναι το ζουμί,  μενουμευρωπίτες και μενουμευρωπίτισσες. Η φράου Μέρκελ μίλησε ωμά. Το θέμα είναι πως , αν τα χαϊβάνια της Ελλάδας ξυπνήσουν και γυρεύουν να σταματήσει η λιτότητα , μετά θα ξυπνήσουν τα χαϊβάνια της Ισπανίας, που έχουν πεθάνει στις εξώσεις , τα χαϊβάνια της Ιταλίας που χρωστάει 1 τρις , τα χαϊβάνια της Γαλλίας και δεκάδες εκατομμύρια φτωχά κι άνεργα χαϊβάνια στην Ευρώπη της ευημερίας. Κι αν ξυπνήσουν τα χαϊβάνια ,χάνουν χρήμα τα αφεντικά. Τα αληθινά αφεντικά , όχι Μέρκελ , Γιούνγκερ, Ολάν και λοιπά καραγκιοζάκια.

Η ολιγαρχία εντός κι εκτός παίζει τα ρέστα της. Επιστρατεύτηκαν  media , πολιτικοί , δήμαρχοι, ο Μητσοτάκης, ο Σιμήτης, ο Σάκης Ρουβάς , ο Ντέμης Νικολαϊδης κι όλες οι σοβαρές προσωπικότητες. Η διαπλοκή κι όσοι έκλεισαν σπίτια, συνιστούν «ναι»! Όλοι λυσσασμένοι εναντίον Τσίπρα. Γιατί ξέρουν πως δεν υπάρχει συριζα. Υπάρχει Τσίπρας! Και είναι τίμιος. Είναι επικίνδυνος! Αν φανερωθούν Τσίπρες κι αλλού με εκατομμύρια φτωχά χαϊβάνια; Απορώ κιόλας, πώς δεν βάλαν ακόμη τα γκαρντάσια από απέναντι να μας εκφοβίσουν με κανα θερμό επεισόδιο . Εξάλλου ξέρουν από παλιά "οι φίλοι μας οι Γερμανοί", πόσο ραγιάδες και χέστηδες είναι πολλοί Έλληνες…

Ας κερδίσει το «ναι», αρκεί να μην είναι από φόβο.
Θα ψηφίσω ΟΧΙ . Θέλω να ανήκω σε κείνους , που όταν άλλοι προσκυνούσαν και συνεργάζονταν, εκείνοι αντιστέκονταν.Είμαι από τα χαϊβάνια που διεκδικούν τα αυτονόητα:
Δουλειά , φαί, σπίτι ,ασφάλεια. Χωρίς σιδερένια κάγκελα…

Υγ . Μόλις άκουσα τον Καραμανλή. Έβγαλαν από την κατάψυξη τον μπούλη που έπαιζε play station,όταν η Ελλάδα καιγόταν. Που διπλασίασε το χρέος .  Που επί 5 χρόνια που η παράταξη του διαλύει την Ελλάδα είχε βγάλει το σκασμό…
Άκουσα και για βουλευτές Ανελ που διαφοροποιούνται.
Μακάρι να μην ετοιμάζουν νέα ιουλιανά 50 χρόνια μετά…
Μακάρι να μην προδωθούμε πάλι εκ των έσω.
Πόσο ανιστόρητοι κι αμνήμονες είμαστε ...


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλεις να γελάσεις;
Τσέκαρε http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BC%CE%AE%E2%80%A6
Πρακτικός οδηγός επιβίωσης με τη δραχμή. Το αποκορύφωμα στον επίλογο:
" Και τελικά ακόμα κι αν τα μέτρα που θα λάβουμε είναι αυτά του ναι, η οικονομία θα πάει πολύ καλύτερα, λόγω αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και στην πράξη τα μέτρα θα είναι λιγότερα. Θα περάσουμε δύσκολα για άλλους 18 μήνες και μετά η οικονομία θα ανακάμψει θεαματικά και η χώρα σταδιακά θα επιστρέψει στην ομαλότητα. Θα κοιτάξουμε και πάλι τη ζωή μας."
Με το ναι στα νέα μέτρα όχι μόνο θα σωθούμε, αλλά θα υπάρξει και θ ε α μ α τ ι κ ή ανάκαμψη. Σκυλακάκης - Παΐσιος 1-0.

sophia είπε...

ΟΧΙ για όλα τα όχι που δεν είπαμε.
ΟΧΙ για όλα τα όχι που αργήσαμε να πούμε.
ΟΧΙ για όλα τα όχι που θα πούμε.
ΟΧΙ γιατί όχι είναι η κάθε μέρα.
ΟΧΙ εδώ και τώρα, για τώρα υπάρχει άνθρωπος να το πάει να το ακούσουν παντού!

Ανώνυμος είπε...

Είναι άραγε τυχαίο που οι σοβαρές χώρες δεν επιλέγουν αριστερές κυβερνήσεις;Επίσης είναι τυχαίο που συμπαθούν το συγκεκριμένο πολιτικό τσίρκο τριτοκοσμικές χωρες;Σίγουρα η Ευρώπη δεν έχει δείξει την αλληλεγγύη που θα επιθυμούσαμε αλλά είναι αυτός λόγος να απομονωθούμε;Υ.γ ελπίζω να περάσεις το μήνυμα μου

Unknown είπε...

Beatrice,
ο Σκυλακάκης είναι νεοφιλελευθερος.Τι απόψεις να έχει;
Εγώ θέλω να ακούγονται τέτοιες απόψεις.Τις κρίνει ο κόσμος και η ιστορία. Οι δημοσιογράφοι δεν θέλω να τρομοκρατούν και να κατασκευάζουν ένα διχαστικό κλίμα.
Να είσαι καλά.

Unknown είπε...

hasta la victoria siempre , Σοφία :)

Ρεα είπε...

Αυτό με τις σοβαρές χώρες θα ήθελα, κάποια στιγμή, κάποιος να μου το εξηγήσει. Τι εννοείτε όταν λέτε "σοβαρές"? Σοβαρές είναι οι χώρες που μας "μπουκώνουν" με δικαιώματα αλλά ταυτόχρονα μας στερούν το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια και ως άνθρωποι? εκεί που δουλεύεις 12 ώρες για ολο και λιγότερα? Δηλ ,ανώνυμη/ε, το μέλλον σου, τη ζωή σου την ονειρεύεσαι σε ενα υπερπολυτελές ενυδρείο? Και παρουσιάζεις (εσυ και άλλοι πολλοί) ως πρόοδο αυτή τη λογική?
Φυσικά δε θα ήθελα να μου αντιπαραβάλλετε το πώς ζουν οι άνθρωποι στον...μεσαίωνα. Δεν πρόκειται να επιλέξω ανάμεσα σε δύο βαρβαρότητες!

Ανώνυμος είπε...

Σου απαντώ αρκετά καθυστερημένα γιατί τώρα είδα το μήνυμα σου.Οι άνθρωποι που θαλασσοπνίγονται θέλουν να πάνε σε αυτές τις χώρες τις οποίες μισούν οι κομπλεξικοί αριστεροί κοι οι φανατικοί μουσουλμάνοι.Προσεχως θα παρακαλάμε να μετακομίσουμε κι εμείς όταν γεμίσουμε μπούρκες και φυσικά τότε δεν θα έχουμε την πολυτέλεια να φιλοσοφούμε.