Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

108. Καιρός ήταν



Ήθελα να απολαύσω στο σύνολό της τη διαδικασία . Την περίμενα καιρό και θεωρούσα αναπόφευκτη την ψήφιση. Άκουσα ίσαμε 50 τοποθετήσεις  από το νωρίς απόγευμα ως την ψήφισή του νομοσχεδίου αργά τα μεσάνυχτα.

Ακούστηκαν οι συνήθεις χυδαιότητες  , ανακρίβειες και ανοησίες . Γέλασα με την τοποθέτηση του Συντυχάκη του κκε , που είπε πως επιχειρείται «θεωρητικοποίηση μιας επιμέρους ιδιαίτερης έκφρασης , που σχετίζεται με την φυσιολογία του ατόμου».  Ειπώθηκαν όμως κι επιχειρήματα που βασίζονται σε επιστημονικά πορίσματα αποτυπώνοντας την αντικειμενική πραγματικότητα. Κάποιοι ομιλητές έκαναν επίκληση στο συναίσθημα , άλλοι χρησιμοποίησαν τη λογική.

Το Σύμφωνο είναι μια  απλή συμβολαιογραφική πράξη μεταξύ δυο ατόμων του ιδίου φύλου που συμβιώνουν και αναγνωρίζει κάποια δικαιώματα μεταξύ τους. Σίγουρα είναι λειψό μα λειψή είναι και η δημοκρατία σ’ αυτή τη χώρα.

Γεγονός είναι πως για πρώτη φορά ειπώθηκαν στη Βουλή αλήθειες ,που έπρεπε από χρόνια να ακουστούν. Για πρώτη φορά αποκτά νομική υπόσταση η σχέση ενός ομόφυλου ζευγαριού.  Άνοιξε μια συζήτηση που ελπίζω να έχει συνέχεια, ώστε να θεσμοθετηθεί και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία.
……………
Υγ. Το διάστημα της σιωπής μου ήταν μακρύ  . Πολλοί οι λόγοι .Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Να είστε όλοι καλά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς όρισες, είμαι χαρούμενη που σε ξαναδιαβάζω! Σου εύχομαι καλές γιορτές και να είσαι καλά!

gay super hero είπε...

Μας έλειψες όντως. Ελπίζουμε με το νέο έτος να επιστρέψεις! Καλές γιορτές.

Movie Lover είπε...

Μακρά η απουσία! .

Καλές γιορτές και καλές αναρτήσεις <3

Unknown είπε...

Καλώς σας ξαναβρήκα.
Κι εσύ απουσιάζεις όμως Movie Lover :)