Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

34. talk to your child for five fucking minutes



Παρακολούθησα διαδικτυακά την εκπομπή του Σρόιντερ για τις ομοφοβικές επιθέσεις. Μεταξύ άλλων είχε κι έναν «φυσιολογικό ,Έλληνα, χριστιανό ,οικογενειάρχη» που έλεγε, πως «θα έφτανε  στη βία για να δείξει στα παιδιά του , πως κάτι έκανε , γιατί αλλιώς , τι θα έλεγαν στη μαμά , όταν γύριζαν σπίτι; Πως ο μπαμπάς δεν έκανε τίποτα , άρα η ομοφυλοφιλία είναι κάτι φυσιολογικό;»

 Κι όλα αυτά γιατί  στη θέα ενός ομόφυλου ζευγαριού που φιλιόταν, «δεν μπορούσε να εξηγήσει στα παιδιά του» , που τον ρώτησαν , «τι κάνουν αυτοί» , ότι υπάρχουν  και gay και πως έχουν δικαίωμα στο γάμο και στην οικογένεια.

Αν οι τηλεδημοσιογράφοι είχαν χιούμορ , θα μπορούσαν να βάλουν «καπάκι» το παρακάτω απόσπασμα από ένα show του Louis C. K., που σατιρίζει –κάπως χοντρά βέβαια αλλά έτσι είναι η σάτιρα- την ομοφοβία και κάτι τύπους σαν αυτόν, που αναρωτιούνται «πώς να εξηγήσουν στα παιδιά τους, ότι  δύο άνδρες παντρεύονται».
 
Και ο θεϊκός  Louis C. K δίνει την απάντηση:

- "Είναι το δικό σου σκατόπαιδο . Βρες ένα γαμημένο τρόπο να του το πεις. Γιατί
να είναι πρόβλημα κάποιου άλλου; Δύο τύποι είναι ερωτευμένοι και δε μπορούν να παντρευτούν, γιατί  εσύ δεν θες να μιλήσεις στο άσχημο παιδί σου για πέντε γαμημένα λεπτά ; "

Δεν υπάρχουν σχόλια: