Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

23. οι χώρες όσων «έτρωγαν βελανίδια»



Στις ευρωπαϊκές χώρες , είναι τοις πάσι γνωστό, πως «όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, οι κάτοικοι ζούσαν σε σπήλαια κι έτρωγαν βελανίδια». Σε αυτές τις χώρες  εφαρμόζονται προγράμματα για την αντιμετώπιση της ομοφοβίας με συνεργασία Πανεπιστημίων , σχολείων , Δήμων και LGBT οργανώσεων. Οι πράξεις μίσους εναντίον ΛΟΑΤ ατόμων τιμωρούνται ,όπως προβλέπουν διατάξεις της ΕΕ. 

Στη χώρα μου η ορθόδοξη εκκλησία έχοντας μεγαλύτερη ισχύ από την Καθολική ,που αποτελεί κράτος, δεν επιτρέπει στους κυβερνώντες , δηλαδή στους εκπροσώπους του λαού να εφαρμόσουν ανάλογες πολιτικές. Επίσης πολλοί ‘κανονικοί’ με ανώτερο DNA κάτοικοι της χώρας μου,  χλευάζουν τις πολιτικές αυτές ,διότι ως «απόγονοι του Πλάτωνα , Σωκράτη και Αριστοτέλη» δε γίνεται να εξομοιωθούν με τους βάρβαρους ,ξετσίπωτους ,παλιοπούστηδες ευρωπαίους.

Διαβάζω από το «Πλάτωνα Συμπόσιο». Μιλά ο Σωκράτης για τον Αλκιβιάδη : «..Ο έρωτας αυτουνού του ανθρώπου κατάντησε μεγάλο βάσανο για μένα. Από τη στιγμή που τον ερωτεύτηκα δεν έχω πια το δικαίωμα ούτε να κοιτάξω ούτε να κουβεντιάσω με κανέναν άλλο όμορφο..».

 ΙΣΠΑΝΙΑ :  Το 2005 ο Θαπατέρο νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλοφίλων. Ως το 2012  έγιναν πάνω από 22.000 γάμοι  . Τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν  ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα και ίδια νομοθεσία για υιοθεσίες και κληρονομικά δικαιώματα. Η καθολική Εκκλησία  αντιτέθηκε αλλά οι πολιτικοί απεδείχθησαν ισχυρότεροι σε μια χώρα ,που είχε χούντα επί 40 χρόνια.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ : Η Πορτογαλία μια καθολική χώρα ,που ταλαιπωρήθηκε από μακροχρόνια χούντα 50 ετών  , αναγνώρισε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου το 2010. Προβλέπονται ρυθμίσεις για ξένους υπηκόους που μπορούν να παντρευτούν, ακόμη και αν ο γάμος μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου δεν αναγνωρίζεται στη χώρα τους. 

ΒΕΛΓΙΟ : Ο πρωθυπουργός Έλιο ντι Ρούπο, ανοιχτά ομοφυλόφιλος, παρέστη στο gay pride των Βρυξελλών στις  17 Μαίου, ημέρα κατά της Ομοφοβίας , όπου  παρέλασαν 100.000 άτομα. Φέτος στην παρέλαση Υπερηφάνειας υπήρξε και γκρουπ αστυνομικών. Στη φωτογραφία ο πρωθυπουργός του Βελγίου δέχεται τα φιλιά μιας transexual.

   


ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ  40χρονος Σαβιέ Μπετέλ, που  έχει δηλώσει ανοιχτά τη  σεξουαλική του ταυτότητα,  είναι ο πρώτος γκέι πρωθυπουργός  του Λουξεμβούργου. Στη φωτογραφία με τον σύντροφό του.

 


ΟΛΛΑΝΔΙΑ :  ο γάμος μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου είναι γεγονός από το 2001.Η Μarije Cornelissen Λεσβία ευρωβουλευτής ,ανέφερε μεταξύ άλλων στην Επιτροπή το 2010. 

 
"Κυρία Πρόεδρε,
Φανταστείτε ότι έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο με μια γυναίκα για χρόνια και πάτε μαζί στην Ιταλία ή στην  Ελλάδα, όπου βρήκατε δουλειά . Όλα πάνε πολύ καλά για μερικά χρόνια, αλλά ξαφνικά έρχεται η καταστροφή. Η αγαπημένη σας σύντροφος πέφτει θύμα τροχαίου και καταλήγει στη μονάδα εντατικής . Δεν θα μπορείτε  να είστε σε θέση να πάρετε οποιεσδήποτε αποφάσεις για τη σύντροφο της ζωής σας, ούτε  καν να είστε στο πλευρό της για να κρατήσετε το χέρι της, διότι δεν υπάρχετε και δεν έχετε καμία σχέση μαζί της…"
   

4 σχόλια:

To love life for what it is είπε...

Καλά, το τελευταίο σενάριο ... φαντάζομαι απελπισία και ασφυξία ...

xomeritis είπε...

Ο Μπετέλ θα καλέσει Σαμαρά επισήμως.

Unknown είπε...

Το τελευταίο σενάριο πιθανολογώ ,πως θα πρέπει να συμβαίνει αρκετά συχνά.
Οι ηλικιωμένοι gay-λεσβίες ειδικά , θαρρώ, αυτό το φόβο έχουν..
Είναι η μεγαλύτερη αδικία.

Unknown είπε...

Καλά , δίνω τα ρέστα μου να δω Σαμαρά και Μπετέλ με συζύγους σε κοινή φωτογραφική πόζα.
Αυτή θα έπρεπε να γίνει αφίσα και να μοιράζεται,όπως διανέμουν οι Κνίτες το Ριζοσπαστη..
Κάθε Κυριακή έξω από τις εκκλησίες :)