Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

113. Για τον γάμο και την υιοθεσία



Μια έρευνα του 2015, για το ,τι πιστεύουν οι Έλληνες , δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες. Τη θεωρώ αξιόπιστη. Οι απαντήσεις που αφορούν στα  δικαιώματα  ομοφυλόφιλων είναι εντυπωσιακές. Θα εστιάσω στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγαρια , μιας και το σύμφωνο  συμβίωσης πλέον θεσμοθετήθηκε.
 Όποιος θέλει να δει τις αναλύσεις και τα ευρήματα ,ας δει εδώ.    
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
 
Ερώτημα : Συμφωνείτε ή διαφωνείτε να επιτραπεί η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους;

Συμφωνεί  κατά μέσον όρο το 21,3% ,  ενώ το 77% διαφωνεί. Ακούγεται απογοητευτικό, έτσι;  Διαβάζοντας όμως τις απαντήσεις ανά ηλικία και μόρφωση, διαπιστώνουμε πως στις ηλικίες 18-24 συμφωνεί ένα 39,9%  ενώ στις ηλικίες 25-39 συμφωνεί ένα 27,1%. Και παρακάτω βλέπουμε πως, όσο αυξάνει η μόρφωση , αυξάνει και η θετική τοποθέτηση.  Πχ οι απόφοιτοι Δημοτικού συμφωνούν με την υιοθεσία κατά 8,1% , της Δευτεροβάθμιας κατά 18,1% , της Τριτοβάθμιας κατά 22,5% κι όσοι έχουν μεταπτυχιακό κατά 38,6% .

Στο ερώτημα : Συμφωνείτε ή διαφωνείτε να επιτραπούν οι γάμοι ομοφυλόφιλων;  

Στο σύνολο  συμφωνεί ένα 36,3% ενώ διαφωνεί το 59,5% . Για να δούμε όμως τις ηλικίες και την μόρφωση. Ουπς! Και δω τα ίδια!
Στις ηλικίες 18-24 συμφωνεί ένα 53,4% , και  από όσους είναι από 25-39 ετών συμφωνεί ένα  47,3% . Όσο μεγαλύτεροι είναι ηλικιακά οι ερωτόμενοι,  τόσο αρνητικοί είναι με τον γάμο. Οι  στάσεις διαφέρουν ανάλογα και με τη μόρφωση. Οι απόφοιτοι Δημοτικού συμφωνούν με τον γάμο κατά 12,9% , οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας κατά 30,9% , της Τριτοβάθμιας κατά 50,1% και όσοι έχουν μεταπτυχιακά κατά 55,5% .

Συμπέρασμα : Oι νέοι και οι μορφωμένοι άνθρωποι διαμορφώνουν χρόνο με τον χρόνο απόψεις , που συνάδουν με όσα ισχύουν στον σύγχρονο κόσμο. Και να σκεφτεί κανείς πως οι δημοσιογράφοι κι ο χώρος του θεάματος , δεν έχουν τηρήσει και την καλύτερη στάση.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε απόσπασμα μιας εκπομπής που λέγεται «τι θα έκανες». Βάζουν ηθοποιούς να υποδύονται ομοφοβικούς χαρακτήρες μέσα σε καταστήματα, για να δουν την αντίδραση των πελατών. Υπάρχουν πολλά βίντεο σχετικά με ομόφυλα ζευγάρια.
Απολαμβάνω την αντίδραση της γυναίκας με ασιατικά χαρακτηριστικά στο 3:27
- You re kidding, right?

 Οι Αμερικανοί δεν είναι χαζοί. Με κάτι τέτοιες εκπομπές, περνάνε μηνύματα και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Πολύ θα ήθελα να δω κάτι ανάλογο στην ελλαδάρα...
(Χρόνια πολλά στις ερωτευμένες και τους ερωτευμένους! )

Δεν υπάρχουν σχόλια: