Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

111. Και τώρα, μια από τα ίδια;Βλέποντας τις αντιδράσεις κάποιων «αγίων» μετά την ψήφιση του συμφώνου , αλλά και τα αμήχανα αντανακλαστικά των πολιτικών απέναντι σε «ιερά κηρύγματα» , νομίζω, πως από δω και στο εξής, μόνον η κοινωνία μπορεί να σταθεί συνήγορος σε περαιτέρω διεκδικήσεις .

Μοιάζει  σαν πιάστηκαν στον ύπνο οι ακραίοι της εκκλησίας και του εθνικοφασιστικού μπλοκ τούτη τη φορά. Βοήθησε το κλίμα για τον Μηνά Χατζησάββα, η πελατειακή υποκρισία κάποιων δεξιών , που φρόντισαν να απέχουν από την ψήφιση αλλά και η τήρηση χαμηλών τόνων από τους περισσότερους , που ψήφισαν εναντίον.

Από δω και πέρα όμως; Θα περιμένουμε καμιά 20ετία για τον πολιτικό γάμο; Σιγά μην μας τον χαρίσουν! Στο μεταξύ θα δημιουργούνται  οικογένειες χωρίς  προστασία ,ενώ θα καμαρώνουμε για το πόσες χιλιάδες συμμετείχαν στο κάθε pride..

Όλοι συμφωνούμε πως το Σύμφωνο αυτό είναι λειψό. Το θετικό είναι πως ανοίγει μια συζήτηση στην ελληνική κοινωνία . Μια συζήτηση για το ,τι είναι σεξουαλικός προσανατολισμός , ταυτότητα φύλου και τι διεκδικούν από την πολιτεία οι gay , οι λεσβίες και οι τρανς και πόσο απαραίτητη είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση .

Παρένθεση :  Ομολογώ , πως κι εγώ, παρόλο που χρησιμοποιώ τον όρο λοατ ή lgbt και γνωρίζω,  τι διεκδικούν τρανς , gay και  λεσβίες , δεν ξέρω -το εννοώ- , τι διεκδικούν άλλες σεξουαλικότητες. Ειλικρινά, πέρα από το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού , επί της ουσίας, ζητούν κάτι άλλο από την πολιτεία οι bisexual, όσοι …«αναρωτιούνται για το φύλο τους», οι …«πολυσυντροφικοί» ή όσοι έχουν… «ρευστό φύλο»;

Τα γράφω αυτά γιατί ακούστηκαν για πρώτη φορά συνετές φωνές, υπέρ των ομοφυλόφιλων και  τρανς. Σε εφημερίδες,  κανάλια και διαδίκτυο , καλλιτέχνες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πολλοί πολίτες ,μίλησαν υποστηρικτικά. Τους ακούω και στην καθημερινότητά μου .

Στο βίντεο βλέπουμε μια δράση μαθητών επαρχιακού Λυκείου για την ενδοσχολική βία. Οι μαθητές έγραψαν σκετς ,υποδύθηκαν ρόλους κι έστειλαν μηνύματα. Το σενάριο είναι απλό : Μια μαθήτρια , δέχεται επιθέσεις , γιατί έχει δυο μητέρες. Τα περισσότερα σχόλια κάτω από το βίντεο είναι υβριστικά. Ο κόσμος όμως, που ήταν εκεί ,χειροκρότησε ένθερμα. 

Επειδή λοιπόν για πρώτη φορά γίνονται σημαντικά βήματα κι  ο κόσμος αρχίζει να ακούει, μήπως να δούμε και λίγο τι  ακριβώς διεκδικούμε; Μήπως να δούμε και ποιοι αναγορεύονται ως εκπρόσωποι της μεγάααλης ομπρέλας που ονομάζεται lgbtqi και δεν συμμαζεύεται; Με τι θα πορευτούμε τώρα μετά το Σύμφωνο; Με φιλάκια διαμαρτυρίας έξω από  μπαρ κι εκκλησίες; Η ουσία θα ήταν να διαμαρτύρονται ομάδες straight  πολιτών για τις διακρίσεις. Ο στόχος είναι να δούμε τους straight να διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις εναντίον των τρανς.

Μιλάω για αυτό που δεν έχουμε τόσα χρόνια:  Ένα μαζικό gay κίνημα με εκπροσώπους που να διαθέτουν μόρφωση , νομική κατάρτιση και διαπραγματευτικές ικανότητες.

2 σχόλια:

gay super hero είπε...

Και δεν συμμαζεύεται όπως πολύ σωστά έγραψες. Καλή χρονιά!

les an είπε...

Καλή Χρονιά!