Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

29. Το 'κανονικό' μυαλό σουΜελετώντας την Παλαιά και Καινή Διαθήκη , δηλαδή το «Λόγο του Θεού» ,χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα  υπολογιστή, για να καταμετρηθούν οι  αμαρτίες. Δε μιλάμε για εγκλήματα  ποινικού δικαίου φυσικά αλλά για εκατοντάδες  κοινότοπες πράξεις .

Για παράδειγμα η εργασία την Κυριακή , ο δανεισμός με τόκο , ο αυνανισμός, ο Έρωτας πριν το γάμο, το στυλ κόμμωσης κλπ. Όλα αυτά είναι αμαρτίες. Από την άλλη βλέπει κανείς κοινούς κλέφτες , φονιάδες αδερφών τους, παιδοκτόνους, αιμοσταγείς αυτοκράτορες,  να έχουν αγιοποιηθεί και  κάποιοι έχουν μάλιστα  λάβει το προσωνύμιο «Μέγας». Αυτά τα ωραία γράφτηκαν πριν από αιώνες, τότε που η Γη δεν γύριζε ακόμη.

Σήμερα , που η Γη γυρίζει , εγώ λέω να  ασχοληθώ με την αμαρτία, που απολαμβάνω: Την ομοφυλοφιλία . Με αφορμή το αντιρατσιστικό και το σύμφωνο συμβίωσης διάβασα κι άκουσα απίστευτα πράγματα από Ποιμενάρχες( τσοπάνηδες ,δηλαδή) .Το ποίμνιο (το κοπάδι δηλαδή) πληροφορήθηκε ,για άλλη μια φορά ,από επίσημα εκκλησιαστικά χείλη, πως η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα ,  αρρώστια , διαστροφή κλπ . Ο δε Πειραιώς , δεν παίζεται , λέμε, ο άνθρωπος! Ξεπερνάει τον Άνθιμο! Έφτασε να γράψει δημόσια πως η  «αποτυχία της Ρένας Δούρου είναι βέβαιη, αφού έδωσε πολιτικό όρκο»! ( οκ,  Άσχετο..)

Δεν θα μπω στον κόπο να επιχειρηματολογήσω για το κατά πόσον , όσα λέγονται ,είναι ρατσιστικά , ξεπερασμένα ή αντιεπιστημονικά. Ούτε θα αξιοποιήσω το επιχείρημα περί επιλεκτικής αναφοράς σε εδάφια της Βίβλου. Το θέμα είναι το εξής : Αν δεν αποτελεί σχέδιο του Θεού η ομοφυλοφιλία , για να δοκιμάσει την πίστη  και την αγάπη των  ετεροφυλόφιλων χριστιανών ( οκ, αστειεύομαι) , τότε σίγουρα έχει να κάνει σοβαρά με τη νοημοσύνη κάποιων.

Διερωτώμαι : Όταν άνθρωποι , που αποκαλείς «ανώμαλους , άρρωστους και  διεστραμμένους» μιλάνε για « παιδιά, αποδοχή, δικαιοσύνη , οικογένεια , ισότητα , ανθρώπινα δικαιώματα , αγάπη» και εσύ ο χριστιανός μιλάς για «παιδοφιλίες , κτηνοβασίες και οίκους ανοχής» , ..τι δεν πάει καλά με το «κανονικό» μυαλό σου;

Για να τελειώνει το ζήτημα , ας θέσουμε ,επιτέλους ,τα πράγματα στην αντικειμενική τους διάσταση. Συγγενεύουμε με το Ιράν; Αποφασίσουν δηλαδή οι μουλάδες για θέματα ιδιωτικού  και κοινωνικού βίου; Ή  μήπως θεσμοθετούν και αποφασίσουν οι πολιτικοί; Επειδή δεν κατανοώ , γιατί η Ελλάδα  να διαφέρει από άλλες ευρωπαϊκές χώρες , ούτε τη looser στάση κάποιων ,που θεωρούν πως «εδώ είναι Ελλάδα και καλώς βαυκαλιζόμαστε και αποδεχόμαστε το φαρισαϊσμό και την υποκρισία» , αναρωτιέμαι:

Τι ρόλο βαράνε οι πολιτικοί; Γιατί από κει ξεκινάνε όλα. Παραδείγματα:  Θα υπήρχε πρόβλημα στην εκπαίδευση , αν δε δέχονταν οι πολιτικοί να διαφεντεύουν οι φοιτητοπατέρες τα πανεπιστήμια; Όχι , αλλά τους βολεύει για τα ψηφαλάκια κι ας είμαστε τελευταίοι σε επιτεύγματα. Θα υπήρχε πρόβλημα , αν οι προσλήψεις γίνονταν με αξιοκρατικά κριτήρια; Όχι, αλλά , πώς θα καρπώνονταν τις ψήφους των ανίκανων; Θα υπήρχε πρόβλημα , αν η εκκλησία διαχωριζόταν από το κράτος , που θα απαλλασσόταν από δισεκατομμύρια για μισθοδοσίες άχρηστων υπαλλήλων; Όχι , αλλά πώς θα ψήφιζαν  τα κυβερνώντα κόμματα –σημερινά και επερχόμενα- οι γιαγιάδες;

Αυτή είναι η αιτία . Όλα τα άλλα είναι  υπεκφυγές και αοριστολογίες. Το θέμα στα 2014 είναι το σύμφωνο συμβίωσης; Όταν υπάρχουν  ομόφυλα ζευγάρια ,που μεγαλώνουν παιδιά; Ανεχόμαστε  δηλαδή νόμους που  αναγνωρίζουν γάμους ανθρώπων ,που εγκαταλείπουν παιδιά ,  μόνο και μόνο γιατί είναι ετερόφυλα ζευγάρια- και αρνούμαστε το δικαίωμα νομικά αναγνωρισμένης οικογένειας σε ανθρώπους που το διεκδικούν , μόνο και μόνο επειδή είναι ομοφυλόφιλοι; 

Πολλά τα ερωτήματα και δεν καταλαβαίνω …θα  φταίει μάλλον το «μη κανονικό» μυαλό μου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: