Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

17. Το κουρεύει άραγε το γκαζόν;



Σκεφτόμουν μέρες να κάνω ένα ποστ σχετικά με το φλερτ σε ανοιχτούς χώρους. Για τις σκέψεις  που περνάνε από το νου , για το πόσο προχωρημένο ή φευγάτο  μπορεί να είναι το μυαλό σε σχέση με την πραγματικότητα. Οι περισσότερες γυναίκες είναι διστακτικές στο να φλερτάρουν. Το έχω συζητήσει  και το διάβασα προσφάτως στο  «Μπλογκ Σκέψεων» , όπου περιγράφει παραστατικά  μια  εμπειρία  η Κύπρια μπλόγκερ( η οποία παρεμπιπτόντως πρέπει να γράφει συχνότερα, γιατί ειδικά το χιούμορ της σπάει κόκαλα).

Βρίσκεσαι λοιπόν σε δημόσιο χώρο ,κοιτάς την άλλη , σε κοιτά , σ’ αρέσει κι εμφανίζεται  γύρω της ένα  τεράστιο ουράνιο τόξο, πάνω στο οποίο άγγελοι με άρπες παίζουν μουσική ροκ. Και εκεί που χαμογελάς , νάτες κάτω από την υπέροχη εικόνα εκείνες οι γαμημένες λεζάντες: «Κι αν κάνω λάθος; Αν είναι str8; Αν γίνω ρεζίλι;»


Δεν ξέρω πόσο ελεύθερα φλερτάρουν οι gay άντρες αλλά στις γυναίκες συμβαίνει. Μου συνέβαινε κι εμένα στην έναρξη της  εφαρμοσμένης λεσβιοσύνης μου. Μέχρι που ένα γεγονός με συγκλόνισε και μετεβλήθη εντός μου ο ρυθμός του κόσμου. Έκτοτε δε διστάζω να πλησιάσω και να μιλήσω στη γυναίκα που μ΄ αρέσει. Και δεν φρενάρω, ακόμη κι αν πει πως είναι str8 , εάν η διαίσθησή μου λέει το αντίθετο. Εξάλλου str8 μου δήλωσε πως ήταν κάποια με την οποία τελικά έκανα σχέση και συζούσαμε.

Μου έλεγε πρόσφατα μια κοπέλα πως «δεν την πλησιάζει ούτε θηλυκή μύγα γιατί δείχνει  εντελώς str . Αναρωτιέμαι : Τελικά πόσο αυτοπεριοριζόμαστε με την εσωτερίκευση των ετεροκανονικών στερεοτύπων;  Πόσες ευκαιρίες χάνουμε να γνωρίσουμε πρόσωπα , που μπορεί να  μας εμπλουτίσουν με εμπειρίες  μοναδικές ; Φυσικά δεν κριτικάρω την συμπεριφορά κανενός, γιατί οι  χαρακτήρες διαφέρουν.

Το ρεζουμέ είναι πως από τη μέρα που αποφάσισα πως η ζωή είναι  μικρή για να την ξοδέψω μετανιώνοντας για όσα δεν έκανα , άλλαξε πραγματικά προς το καλύτερο ο  κόσμος. Αν μη τι άλλο ,οι χυλόπιτες που έφαγα φλερτάροντας μου έδωσαν αφορμή να γελώ σαν τις θυμάμαι. Γιατί οι 7 στις 10 ήταν χυλόπιτες. Οι 3 όμως ..δεν ήταν !  :) Και καμία κοπέλα δεν αντέδρασε άσχημα στο φλερτ. Το αντίθετο θα έλεγα. 

Τι γίνεται όμως ,αν «δεν» ; Εξαρτάται: Από το ένστικτο ,τη διάθεση, τις προτεραιότητες .Τελευταία φορά φλέρταρα σε  κατάστρωμα καραβιού. Πανέμορφο πλάσμα. Έμοιαζε ξένη και της μίλησα αγγλικά.  Είχα διάθεση για πλάκα .Γελούσαμε. Είπα όσες μαλακίες θα έλεγε ένα γκρηκ καμάκι συν άλλες τόσες! Μέχρι που κάποια στιγμή ,ακούω : «Ξέρεις εκτός από Ελληνίδα είμαι και str8 αλλά με εντυπωσιάζει το  θράσος σου». Πάνω που  είπα να αποθρασυνθώ κι άλλο μου για να εντυπωσιαστεί περισσότερο …ανέφερε πως είναι παντρεμένη. Εκεί Εκεί πατάς γερά φρένο να ακουστεί το abs και βάζεις όπισθεν σαν κυρία!

Το βιντεάκι, από τα αστεία του Lword , δείχνει τη γυναικοπαρέα που τεστάρει, αν κάποια , που άρεσε στη Dana  είναι  gay. Κατέληξαν πως είναι str8, γιατί δεν πληρούσε εμφανισιακές προδιαγραφές αλλά ή ιστορία έδειξε, πως η κοπέλα τελικά ήξερε να «το κουρεύει το γκαζόν» . 

                                   

4 σχόλια:

coolboy είπε...

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους gay...το να κάνεις γνωριμία εκτός gay bar, ή μέσω κάποιου γνωστού, ανήκει στην σφαίρα του φανταστικού σχεδόν. Συχνά βλέπεις σε site gay γνωριμιών Pink Alert του τύπου...σε είδα στο τάδε bar-λεοφορείο-παραλία...φορούσες ....και κοιταζόμασταν έντονα.Αν το διαβάζεις αυτό στείλε μνμ...

Unknown είπε...

Ναι, έχω δει ανάλογα μηνύματα στο lesbian.gr. Υπέθετα πως οι άντρες είναι λίγο πιο τολμηροί.
Η κουλτούρα μας όμως, δεν περιέχει στοιχεία ανοιχτότητας.Ξέρεις ,δεν είναι γνωστό αλλά έχουμε υιοθετήσει την άποψη πως οι Έλληνες είμαστε 'ανοιχτοί' και φιλικοί ως λαός.Δεν αληθεύει ! Έρευνες διαχρονικές ανάμεσα σε ευρωπαϊκούς λαούς έδειξαν πως είμαστε εσωστρεφείς.Ανοιχτοί και φιλικοί είναι κάτι Γερμανοί, Άγγλοι,Σκωτσέζοι κλπ. όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο, γιατί τους θεωρούμε 'ψυχρούς'.Εμείς στις έρευνες ταιριάζουμε με κάτι Ούγγρους, Ρουμάνους και Βούλγαρους.
Η ελληνική κουλτούρα δεν εστιάζει στο άτομο ούτε στην κοινωνία αλλά στην οικογένεια...Απο κει ξεκινά το κακό.Φυσικά ο συντηρητισμός που εκπηγάζει από την επιρροή της εκκλησίας συμβάλλει ακόμη περισσότερο στο να διστάζουμε να πλησιάσουμε τον άλλο.
Και η προσωπικότητα παίζει ρόλο. Και str8 να εισαι ,αν δεν 'το'χεις' να ρισκάρεις , μια ζωή αναπολείς ανεκπλήρωτους πόθους...μεγάλο θέμα τελικά το φλερτ. :)
Να είσαι καλά και καλή βδομάδα.

Blog Skepseon είπε...

Γεια σου λεσβιακη ανοιξη.
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Με τοσα παραδειγματα/αναφορες που εδωσες, θα αλλαξω τακτικη στο φλερτ.
Με εχεις πεισει και ειδικα μαυτο "... Τελικά πόσο αυτοπεριοριζόμαστε με την εσωτερίκευση των ετεροκανονικών στερεοτύπων; Πόσες ευκαιρίες χάνουμε να γνωρίσουμε πρόσωπα , που μπορεί να μας εμπλουτίσουν με εμπειρίες μοναδικές ; ..."
Συνεχισε να γραφεις! Εχεις πολλα ποστς διαμαντακια!!



Unknown είπε...

Καλώς την!
Ευχαριστώ για τον καλό λόγο.
Κι εσύ να γράφεις συχνά γιατί αξιοποιείς υπέροχα το στοιχείο του χιούμορ , που δίνει ζωντάνια στο κείμενο.